България посрещна новата 2024 година по площадите на градове и

...
България посрещна новата 2024 година по площадите на градове и
Коментари Харесай

Празнични концерти, танци и усмивки - с надежда, радост и шум България посрещна 2024 година

България посрещна новата 2024 година по площадите на градове и села. Празнични концерти, баници с шансове и хора се извиха на всички места. Имаше и не напълно сполучливи опити за щадящо хората и животните празнуване. Хубавото време способства за настроението насладата на хората, показва NOVA.

София

Точно в среднощ, под звуците на празничен концерт и под светлините на особено лазерно шоу, жителите и гостите на столицата се поздравиха с настъпването на новата 2024 година.

Варна

Празничната заря не беше щадяща за животните, както беше авансово обявено, а след това излезе заричане за 4-минутни " тихи " фоерверки. Нищо сходно - над 5 минути шуми стрес за животинския свят още веднъж. 

Пловдив

Стотици взеха решение да посрещнат Нова година в Пловдив навън. За първи градът посрещна новата година с тиха заря. Изстрелването на илюминациите беше осъществено по едно и също време от две места, а задачата беше да се понижи шумовото натоварване за хората и животните.

„ Избрах да посрещна Новата година на площада, с цел да мога да усетя силата на хората тук, а тя е заредена с доста позитивизъм ”, съобщи Кристина Георгиева.

Бургас

Хиляди се събраха и в Бургас, с цел да посрещнат Нова година под звуците на обичани части, изпълнени от фронтмена на групата No Mercy Мартин Ситрън. Звездата отброи последните минути на отминаващата година дружно с бургазлии, за които локалната община бе подготвила и над 2000 части новогодишна баница с шансове и греяно вино.

Благоевград

В Благоевград стотици хора посрещнаха празника навън. Още в първите минути на новата година на площад " Георги Измирлиев " в града се изви дълго хоро, трансформирало се в традиция за благоевградчани.

Русе

В Русе стотици извършиха площад „ Свобода ” и с вяра погледнаха към новата година. За празничния концерт на сцената се качиха Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “.

Велико Търново

С концерт, фойерверки, банички с шансове и вино за всички във Велико Търново беше посрещната новата 2024 година. Дара Екимова, Фолклорен отбор „ Искра “ и група D2 забавляваха жителите и гостите на остарялата столица. В първите секунди на новата 2024 година небето над Велико Търново беше огряно от празничните илюминации.

БГНЕС

Търговище

Стотици търговищенци посрещнаха Новата година с празник под звездите. На централния площад „ Свобода “ програмата стартира с рок осъществявания на Тома Здравков и неговата група. Минути преди среднощ кметът на общината Дарин Димитров  поздрави събралите се да изпратят остарялата година, която той дефинира като нелесна. 

„ Предизвикателствата ни демонстрираха какъв брой сплотени можем да бъдем пред лицето на компликациите и че можем да ги преодоляваме с доброжелателност и общи старания. Година, в която дружно продължихме да градим актуалния образ на Търговище “, сподели в словото си Димитров. Той уточни, че „ следва значима година, в която да създадем още една крачка към възстановяване на средата за живот в града и по селата. Управлението на Търговище е обща работа – на всички нас – неговите поданици. През новата година да останем дружно в мислите и в делата си “, прикани кметът. 

По традиция в среднощ охолно фойерверк шоу озари небето над града. Търговищенци се поздравиха с настъпилата 2024 година, а в първите минути на новата година стартира фолклорна стратегия и се изви дълго празнично хора. За положителното въодушевление на всички се погрижиха Петя Панева, „ Панева денс “ и акомпанимент.

Плевен

Стотици плевенчани избраха да посрещнат Новата 2024 година на централния площад " Възраждане ", където се състоя огромен празничен концерт. Акцент в него бяха осъществяванията на рок група " Диана Експрес ", които поздравиха жителите и гостите на града с най-големите си шлагери.

Броени минути преди среднощ своите пожелания за здраве, благополучие и триумфи през новата година насочи кметът на община Плевен доктор Валентин Христов. 

В първите секунди на 2024 година небето над Плевен бе огряно от празнична заря, а присъстващите на площада се хванаха на обичайното Дунавско хоро. За всеки искащ имаше гратис алено вино, баница и шансове с благопожелания за 2024 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР