България попада в списъка с най-търсените дестинации в Европа за

...
България попада в списъка с най-търсените дестинации в Европа за
Коментари Харесай

България е сред най-бързо развиващите се туристически дестинации

България попада в листата с най-търсените дестинации в Европа за 2018 година Това демонстрира отчет за четвъртото тримесечие на Европейската комисия по пътувания (ЕКП), написа " Монитор ".

За цяла Европа равнището на визити от американски жители се резервира на високи равнища като причина за това са нарасналите се позиции на $ против еврото и лирата.

През 2018 година Старият континент посрещна близо 33 млн. интернационалните туристи, като е налице растеж от 8% спрямо предходната година. Очакванията са обаче изходящите пътувания от Съединени американски щати да намалеят поради забавения ритъм на напредък на стопанската система. Туристическите визити в ЦИЕ може да набъбнат с 3.8% тази година и с 3.4% и 4.2% за през идните години, демонстрират още прогнозите. За района на Централна и Балтийска Европа пък това нарастване ще е надлежно 3.4% и сред 2.1-2.8% за идващите години. За външния туризъм в ЦИЕ се чака растеж от 4.9% за 2019 година и от 3.9% за идващите 2 години. За Централна и Балтийска Европа той ще е в размер от 3.9% и падне с 0.9% вбъдеще.

Начело на класацията за най-бързо разрастващите се туристически дестинации е Турция, която е отчела 22% растеж. След нея са Сърбия и Малта с близо 15%. В топ 10 попадат и Монтенегро, Латвия, Гърция, Белгия, Кипър, Литва и Ирландия. На 11 място се подрежда България с близо 7% растеж. На опашката са Испания и Португалия, а след тях, със спад в търсенето, попадат Естония, Монако и Англия.

Експертите предизвестяват, че при положение на Брекзит без съглашение,туристите ще заплащат за по-скъпи самолетни билети.

Очакванията са да е налице инфлация от 4% през 2019 година като това ще докара до по-високи цени за хранителни артикули. Ще има спад в търсенето и надлежно надалеч по-нисък брой визити на Острова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР