България подкрепя стремежа на Република Северна Македония за членство в

...
България подкрепя стремежа на Република Северна Македония за членство в
Коментари Харесай

Захариева: България подкрепя Северна Македония за ЕС, но иска изпълнение на Договора за приятелство

България поддържа устрема на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз, само че прецизно ще следи за осъществяването на двустранния ни Договор за другарство, добросъседство и съдействие през целия преговорен развой на Република Северна Македония с Европейски Съюз.

Това е декларирал българският външен министър Екатерина Захариева в диалог със северномакедонския ѝ сътрудник Никола Димитров на срещата на страните от Черно9морското икономическо съдействие.

Екатерина Захариева и Никола Димитров разискаха и резултатите от състоялото се на 10 юни в София първо съвещание на Съвместната междуправителствена комисия, основана по силата на член 12 от Договора за другарство.

Снимка: Министерство на външните работи

Двамата са говорили и за идното през септември съвещание на Съвместната мултидисциплинарна комисия по исторически и просветителни въпроси.

Захариева и Димитров потвърдиха нуждата историците от двете страни в Комисията да ускорят своята работа, като до края на годината бъдат реализирани решения по значими тематики от обща история, в това число и по наличието на учебниците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР