България отвън изглежда трагично. Това вижда писателят Илия Троянов, стана

...
България отвън изглежда трагично. Това вижда писателят Илия Троянов, стана
Коментари Харесай

Писателят Илия Троянов: България отвън изглежда трагично

България извън наподобява трагично . Това вижда писателят Илия Троянов, стана ясно от негово изявление за Нова телевизия.

Той е роден в България, само че когато е на 6-годишна възраст родителите му бягат от комунистическия режим дружно с него. Получават политическо леговище в тогавашна Западна Германия . Живял е в Кения и Индия. Прекосил е пешком Танзания. Той е емигрант, преселник, бродяга и жител на света.



" България от 1989 година насам съвсем не се е развила в най-важната посока на свободата, демокрацията и същинската обществена правдивост. Фактът, че 1/3 от българския народ е напуснал България или желае да я напусне, демонстрира, че тук доста хора не виждат опция да оцелеят ", акцентира писателят.

" Това е доказателство, че проблемите на България - корупция, централизация на власт, дали е политическа или икономическа, континуитета на един хайлайф, който по-рано беше номенклатурата, в този момент е един тип олигархия, мафия, всички тези неща пречат на развиването в България и всички данни и всички статистики демонстрират, че България в европейската общественост е на последно място и то с много огромна разлика по отношение на Румъния ", разяснява Троянов.

" Българският политически хайлайф е изцяло банкрутирал . В период от съвсем 30 години той по никакъв метод не можа да развие тази страна, а това значи, че е трябвало да се махне ", установи мъчително той.

Според него обаче българският народ е доста мирен . " Има нации, като френския да вземем за пример, които са по-бунтовни " ", разяснява Троянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР