България отново ще е част от инициатива европейската Нощ на

...
България отново ще е част от инициатива европейската Нощ на
Коментари Харесай

Библиотеки и книжарници отварят врати за европейската „Нощ на четенето“

България още веднъж ще е част от самодейност европейската „ Нощ на четенето “. Това е трето издание на събитието. Тази година, в доста европейски страни, библиотеките и книжарниците ще предложат на всички обичащи книгата и четенето опцията да преоткрият благосъстоянието на техните хартиени и цифрови сбирки.
Днес библиотеки и книжарници в цялата страна ще се включват в „ Нощта на четенето”. Целта на европейската самодейност, която започва през януари 2017 година по концепция на Министерството на културата и връзките на Франция, е да насърчи четенето, и то най-много измежду младежите. Това се реализира, като библиотеки, книжарници, литературни клубове и арт пространства за срещи с книгите и техните създатели са отворени в мразовита съботна януарска вечер доста по-дълго от нормалното за всички гости и ценители на стойностната литература, оповестява БГНЕС.

В рамките на идната „ Нощ на четенето” у нас ще се проведат забавни срещи с създатели, полемики и представления. Навсякъде входът ще е свободен. Организирани са ощ уъркшопи и креативен изяви, тематично свързани с четенето, както и обществени четения под музикален акомпанимент и най-разнообразни арт изяви и атрактивни игри (дори и по пижами) за стимулиране на творчеството и вдъхновението. В самодейността се чака да се включат и доста читалища, издателства и неправителствени организации, в десетки библиотеки и книжарници в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР