България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства. За официалната

...
България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства. За официалната
Коментари Харесай

България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства

България открива дипломатическа задача в Обединените арабски емирства. За формалната гала в Абу Даби дойде вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която в границите на работната си аудиенция ще организира редица основни срещи за активизиране на двустранните връзки.

Въпреки че дипломатически връзки с Емирствата са открити през 1991 година, страната ни до момента нямаше посолство в Абу Даби, а за откриването му в края на предходната година държавното управление отпусна 578 хиляди лв.. В страната има многочислената българска общественост, наброяваща към 7000 души, и възходящ брой български компании, които развиват сполучливо бизнес в Емирствата.

За дипломат на България в Абу Даби е назначен Богдан Коларов, кариерен посланик с повече от 15-годишен опит, който преди този момент в продължение на три години бе общоприет консул на България в Дубай.

Абу Даби е основен международен стопански и търговски център, а упованията са новата българска задача да способства за развиването на двустранните връзки сред България и Емирствата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР