България откри участието си в Billie Jean King Cup с

...
България откри участието си в Billie Jean King Cup с
Коментари Харесай

Без Виктория Томова: България отстъпи на Австрия в първия мач от BJK Cup

България откри присъединяване си в Billie Jean King Cup с проваляне от състава на Австрия. В мач от Група l на Евро-африканската зона националките ни изгубиха и двете срещи на сингъл против австрийките, което подпечата крайния триумф за съперничките им.

В първата среща на алените кортове в тенис академия " Мегасарай ", Турция, Джулия Терзийска се изправи против Синя Крус, заемаща 403-то място в ранглистата. Мачът стартира неприятно за Терзийска, която загуби първите пет гейма от откриващата част, преди да се случи неизбежното и Краус да открие безапелационно общия резултат. Втората част беше много равностойна, като нашето момиче на два пъти се върна от закъснение с пробиви, само че се пропука в края и по този начин нейната съперничка даде преднина на родината си - 6:1 6:4.

В отсъствието на Виктория Томова, която трябваше да пропусне първия мач от конкуренцията, откакто през вчерашния ден игра край в Оейраш, в ролята на първа ракета бе Изабелла Шиникова. Белла излезе против международната номер 152 Юлия Грабер в опит да изравни резултата, само че в последна сметка отстъпи с 2:6 3:6 по-късно над един час игра, което дефинитивно постави завършек на очакванията ни за възможен поврат. Припомняме, че България е в група още с тимовете на Швеция, Хърватия, Словения и Грузия, а тимът ни е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Йоана Константинова и Росица Денчева. Капитан на страната ни е Дора Рангелова.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР