България Он Еър Двойно повече часове извънреден труд и по-дълъг работен

...
България Он Еър
Двойно повече часове извънреден труд и по-дълъг работен
Коментари Харесай

Работодателите у нас искат по-дълъг работен ден!

 България Он Еър Двойно повече часове ексклузивен труд и по-дълъг работен ден. За това упорстват работодателите и към този момент срещат схващане от страна на общественото министерство. Синдикатите предстоящо са срещу. 

" Това е остаряло предложение на работодателите. Пазарът на труда роди тази концепция. Липсват фрагменти в бизнеса. Едно от нашите оферти беше увеличение на опцията служащите да поставят ексклузивен труд, когато те са съгласни ", посочи Добрин Иванов от АИКБ пред България Он Еър.

" В дебатите, които организирахме сред синдикати, работодатели и Агенцията по заетостта в 3 български града, се видя, че когато в огромните предприятия се усили заплащането единствено с 200 лв., това е задоволително, с цел да се върнат служащи от други страни ", съобщи Ваня Григорва от КТ " Подкрепа " в " България заран ".

Тя бе безапелационна, че в случай че желаеме да увеличим работната мощ в страната, първото нещо, което би трябвало да създадем е да увеличим заплащането и да подобрим изискванията на труд, а не да изтощаваме служащия.

Според Иванов международната наклонност е понижаване на работното време, само че това зависи от структурата на стопанската система и продуктивността на труда. Той е на мнение, че с увеличението на часовете на ексклузивен труд ще се легализира процедура, която по този начин или другояче се осъществявала и в този момент.

Григорова обаче е на мнение, че работниците желаят да поставят ексклузивен труд, не тъй като желаят да се изтощават, а тъй като заплатите им са ниски. 

Тя напомни случая, в който водач на градски рейс в София катастрофира поради изтощеност и тогава служащите са били съгласни да работят изключително поради това, че ще получат повече средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР