България очаква второ плащане от средствата на ЕС за възстановяването

...
България очаква второ плащане от средствата на ЕС за възстановяването
Коментари Харесай

Василев: България очаква от ЕК второ плащане по плана за икономическо възстановяване до февруари

България чака второ заплащане от средствата на Европейски Съюз за възобновяване на стопанските системи от пандемията до февруари, заяви през днешния ден министърът на финансите Асен Василев пред публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на своите европейски сътрудници.

Той посочи, че се чака превод за към 700 милиона евро. По неговите думи днешното решение на Съвета на Европейски Съюз за одобрение на измененията в българския проект за резистентност е техническо. Това беше единствено техническата промяна по размерите на плановете, някои планове отпаднаха от проекта заради намаляването на общата сума за България, разясни министърът. Реалната смяна в проекта следва да се разиска с Европейската комисия, евентуално ще бъде призната януари-февруари, добави той. Василев означи, че поради проекта остава да се одобряват разпоредбите за избор на състав на комисията за битка с корупцията у нас и проект за измененията в енергетиката.

В известие на Съвета на Европейски Съюз по този мотив се показва, че нашата страна показа предложение за промени по проекта през септември без частта, засягаща енергетиката. Общо по проекта България чака 5,7 милиарда евро безплатни средства, вместо 6,3 милиарда евро, заложени в началото. Сумата беше изменена поради по-доброто положение на българската стопанска система.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР