България обмисля участие в нови операции зад граница заради международната

...
България обмисля участие в нови операции зад граница заради международната
Коментари Харесай

Тагарев: България обмисля участие в нови операции зад граница

България обмисля присъединяване в нови интервенции зад граница поради интернационалната конюнктура, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев на обичайна видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти отвън България в Министерството на защитата.. Той не посочи тъкмо в каква посока се мисли.

Преди дни Съединени американски щати оповестиха началото на интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море.

" Страната ни обмисля по какъв начин може да способства за интервенцията в Червено море ", сподели министърът по този мотив.

" В Червено море имаше произшествия, два кораба бяха овладяни, това няма по какъв начин да не ни ангажира. Съединени американски щати оповестиха идна интервенция, ние сме в контакт с нашите съдружници и с други страни, които имат интерес от устойчиво безвредно мореплаване в този район и обсъждаме разновидности по какъв начин бихме могли да допринесем към тази интервенция ", коментира Тагарев.

Попитан дали България към този момент е изпратила бронетранспортьорите за Украйна Тагарев обясни, че се работи по този въпрос. " Организацията върви сред трите министерства – на вътрешните работи, защитата и превоза. Ще бъде осъществено, когато сме подготвени ние и когато те са подготвени да посрещнат тази техника ", сподели той.

" Бюджетът за тази година беше повишен с над 800 млн. лева, спрямо предходната година. И въпреки, че законът беше признат през август месец, ние сме напът да реализираме съвсем неповторимо достижение в неговото осъществяване ", сподели още военният министър.

Тагарев добави, че този бюджет се употребява за пускане на нови планове и осъществяване на подписани контракти за рационализация на въоръжените сили. Също по този начин и за покачване на заплатите на българските военнослужещи и с повишение на командировъчните. 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР