България няма как да започне каквато и да било процедура

...
България няма как да започне каквато и да било процедура
Коментари Харесай

ДПС за идеята на Марешки: Едните партньори на ГЕРБ искат да излезем от ЕС, другите - от НАТО

България няма по какъв начин да стартира каквато и да било процедура за излизане от НАТО.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка желанията на водача на " Воля " Веселин Марешки да инициира референдум за излизане на страната от алианса. Цветанов акцентира, че сходни " анонси "  водят до избрани спекулации и внушения.

По думите му НАТО е част от националната сигурност сигурност на страната ни. " Ако някой през днешния ден може да подсигурява националната и териториалната сигурност, това е единствено участието на страната ни в НАТО. Всичко останало са вероятни хипотези и доста тежки сюжети ", обясни той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ прикани Марешки да не обвързва политиките на Европейски Съюз с НАТО, както е направил в изявлението си. 

Цветанов сподели още, че предстоят доста забавни избори за европарламент. " Те ще бъдат доста явен лакмус за всички
настроения в обществото за НАТО и Европейски Съюз. Убеден съм, че преобладаващите ще бъдат за мощна и обединена Европа ", изясни той. 

От Движение за права и свободи пък прозряха ГЕРБ зад  " Воля "  и дефинираха обстановката като ярка проява на популизъм . На въпрос по какъв начин ще разяснява концепцията на Марешки, Мустафа Карадайъ отговори: " Това е ГЕРБ ". От Движение за права и свободи използваха тематиката, с цел да разкритикуват за следващ път ГЕРБ за избора за сътрудниците им във властта. Този път обаче Карадайъ включи включително и " Воля ", които публично отхвърлят да поддържат ръководството на страната. 

" Едните сътрудници на ГЕРБ желаят да излезем от Европейски Съюз, другите им сътрудници - от НАТО ", сподели Карадайъ и акцентира.

По-рано през днешния ден пред БНР ръководителят на " Воля " разгласи, че партията му стартира да работи за лансирането на концепцията за национално допитване за излизане на България от НАТО. Според Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт обаче на референдум по въпроси, уредени в подписани от България интернационалните контракти, може да се създава единствено преди тяхната ратификация. Парламентът ратифицира контракта за НАТО още през 2004 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР