“България няма да се фокусира единствено върху предизвикателствата от настоящето.

...
“България няма да се фокусира единствено върху предизвикателствата от настоящето.
Коментари Харесай

Румен Радев: Амбицията ни е да поставим акцент върху предизвикателствата на бъдещето и да намерим общи решения за тях

“България няма да се концентрира само върху провокациите от сегашното. Амбицията ни е да сложим акцент върху провокациите на бъдещето и да намерим общи решения за тях “. Това съобщи президентът при приемането на семейството на идната среща на върха на районната самодейност " Три морета “ в Естония.
На алегорична гала в Талин президентът одобри от естонския си сътрудник Керсти Калюлайд семейството на самодейността за районно съдействие „ Три морета “, която сплотява 12 страни от Централна и Източна Европа. След края на срещата на върха в Талин българският държавен глава съобщи, че като хазаин страната ни ще продължи да предизвиква политическия разговор на най-високо ниво сред страните участнички. Заедно с останалите страни България ще продължи да развива механизми за възстановяване на процеса по взимане на решения в границите на „ Три морета “.
 Радев: Гърция и Кипър са естествено продължение на самодейността Три морета Радев: Гърция и Кипър са естествено продължение на самодейността " Три морета "
Инициативата " Три морета " би спечелила от едно концептуално разширение и включване на просветителната и научната съгласуваност като приор...
“Това е от особена значимост, с цел да можем да притеглим към Инвестиционния фонд към момента колебаещите се страни, както и интернационалните финансови институции и представители на частния бранш “, означи президентът Радев. Той уточни като най-големи провокации определянето на критерии за печелившите планове и основаването на ясни механизми за разпределяне на финансиране. Президентът прикани по-бързо да се премине от политическо говорене към действителни дейности. 
“Трябва да покажем, че имаме печеливша идея и практическа устременост на самодейността за реализиране на триумф “, съобщи още Румен Радев. По думите му, страните могат да реализират отмерено систематизиране на ресурсите си, в случай че основат устойчиви връзки в целия район сред университетите, научните институти и научно-изследователски звена от младежи. Затова един от целите на българското домакинство ще бъде развиване на просветителна и научна съгласуваност. Целта е в областта на превоза, енергетиката, науката да се намерят интелигентни решения за бъдещето въз основата на взаимните планове, разработвани от научно-изследователските екипи и младежите от района. С сливане на напъните и капацитета си нашите страни са способни да реализират мощна енергийната, транспортна и цифрова съгласуваност, съобщи българският държавен глава на взаимната конференция с сътрудниците си от Естония и Полша – Керсти Калюлайд и Анджей Дуда.
Разширяването на географския обсег на самодейността също има значимо значение и ще бъде различен приоритет на България. “Гърция и Кипър са естествени сътрудници на самодейността и съм сигурен, че рано или късно те ще се причислят “, съобщи Румен Радев. По думите му би трябвало да се употребяват към този момент създадените транспортните, енергийни и цифрови планове с тези страни. За образец той даде интерконектора сред България и Гърция за транспорт на газ, по който се работи, Трансадриатическия газопровод, опцията от разработваните залежи в Източното Средиземноморие, терминали за полутечен газ.
Българският държавен глава изрази признателност от името на останалите страни участнички в самодейността за напъните, положени по време на естонското домакинство. „ Естония трансформира „ Три морета “ в развита платформа за районно развиване “, съобщи Румен Радев и добави, че в интервала на пандемията страната е посочила силата на цифровото общество.
 Радев взе участие в срещата на върха на самодейността за районно съдействие „ Три морета “ Радев взе участие в срещата на върха на самодейността за районно съдействие „ Три морета “
От 19.10.20 година до 21.10.20 година президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Естония по покана на своята естонска сътрудник...
Президентът на Естония Керсти Калюлайд уточни от своя страна, че семейството на Естония може да бъде несъмнено като година на консолидация. Инициативата закупи по-голяма практическа устременост и стана по-видима, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР