България Нова глоба от 279 хил. лв. за ремонта на

...
България Нова глоба от 279 хил. лв. за ремонта на
Коментари Харесай

Нова глоба от 279 хил. лв. за ремонта на Граф Игнатиев

България Нова санкция от 279 хиляди лева за ремонта на " Граф Игнатиев " За това заяви столичният кмет във " Facebook " 10 юни 2019, 16:58  Нова санкция от 279 хиляди лева за ремонта на Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
279 хиляди лева е новата глоба, която се постанова на изпълнителя за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във "Фейсбук ".

Причината е надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които чиновници на общината са установили през уикенда. Според тях повода е температурно уголемение към напречните отводнители.

ТРЪГНАХА ТРАМВАИТЕ Пожарна охрана "ГРАФ ИГНАТИЕВ " - СНИМКИ

"На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители – по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега. Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба. Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения. Поискала съм проектантите да дадат решение, което изпълнителят ще извърши за своя сметка в рамките гаранцията на обекта ", написа столичният кмет.

Над половин милион лв. е общият размер на глобите, които са наложени досега за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ (зона 2).

Фандъкова напомня, че за ремонта в Зона 4 е отказано приемане на обекта с Акт 15 и компанията е върната да поправя недостатъци по първия стадий – градините „ Кристал “ и „ Св. Кл. Охридски “.



Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР