България Николина Ангелкова: Работим за стартиране на летния сезон през

...
България Николина Ангелкова: Работим за стартиране на летния сезон през
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Работим за стартиране на летния сезон през юли

България Николина Ангелкова: Работим за пускане на летния сезон през юли Туристическият отрасъл изиска оставката на министъра поради липса на тактика за работа в изключителното състояние 24 април 2020, 10:13  Коронавирус: двама български лекари описват
Коронавирус: двама български лекари описват
 Слънчево и през днешния ден, какво време ни чака през почивните дни
Слънчево и през днешния ден, какво време ни чака през почивните дни
 Шофьор мина с 253 км/ч на Автомагистрала
Шофьор мина с 253 км/ч на Автомагистрала " Тракия "
 Нено Димов излиза от ареста
Нено Димов излиза от ареста
 Взривяват високата част на недостроената ИПК
Взривяват високата част на недостроената ИПК " Родина "
 Мащабна спецакция в София: Арестуваха нападателите на Слави Ангелов
Мащабна спецакция в София: Арестуваха нападателите на Слави Ангелов
 На море това лято - ще бъде ли допустимо
На море това лято - ще бъде ли допустимо
 Не опиатите убиха Милен Цветков, умъртви го арогантността, безапелационен е специалист
Не опиатите убиха Милен Цветков, умъртви го арогантността, безапелационен е специалист

аботим в посока за пускане на летния сезон при започване на юли, подготовка от 15 юни.

Това разяснява в предаването "Здравей, България " по NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Абсолютни внушения и операции са изказванията, че съм във война с сектора. Това не е правилно. Разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите от рецесията. Той беше първият обиден бранш и на процедура сега не действа. Туроператорите, които са регистрирани в туристическия указател са над 3400. Тези две асоциации, които насочиха тези изказвания, че съм във война с сектора, съставляват до 150 - 200 туроператора " разяснява тя поисканата й оставка от сектора.

"Секторът обгръща освен туроператорите и турагентите. Има и ресторантьори, хотелиери, екскурзоводи, аниматори и други Изключително значими са безусловно всички в този бранш, който е най-засегнатия, с цел да имаме първокласен туристически артикул. Напрежението го има и това е разбираемо на фона на тази рецесия, която никой не очакваше и която спря бранша ", сподели още тя.

Ще пътуваме още веднъж, само че ще бъде доста друго

"Много е значим салдото. Непрекъснато сме имали връзка с всички страни. В това напрежение, ограниченията, които държавното управление е подхванало, са повече от 25. Нека не гледаме на туризма като нещо в страни от стопанската система и отвън държавното управление. Туризмът е част от българската стопанска система и е най-засегнатият бранш. Всичките ограничения, които са подхванати досега от държавното управление, касаят директно и туристическия бранш. Има отпуснати опция за безлихвени заеми и всеки туроператор има опция да се възползват от това. Тези ограничения касаят всички предприятия в страната. Над 800 млн. по оперативни стратегии са ориентирани за битка със болестта, както и към всички браншове, които са наранени от рецесията, в това число туризма ", уточни министърът.

"Предстои и грантова скица за до 15 хиляди лева за микро и дребните предприятия. Разработва се и за междинните предприятия. И сега приготвяме съответни оферти и ограничения. В понеделник имаме неофициална среща на министрите по туризма с комисаря Братон, който дава отговор за вътрешния пазар. В тези нови ограничения, които приготвя Комисията, 20% да са ориентирани към туризма. Разбирам изключителното напрежение. Разбирам, че се търси провинен за пандемията, само че всичко става в разговор. Аз взимам страната на хората. На първо място е животът и здравето на хората. Трябва дружно да търсим вероятните решения ", добави тя.

На море това лято - ще бъде ли допустимо

"Всяка една мярка непрестанно се разисква, тъй че оптимално да се откри салдото. Изключително тежко е за всяка стопанска система. Важно е да се обезпечи опция за глътка въздух за служащите и за чиновниците. Това е задачата на мярката "60/40 ". Отделно се работи по размер, която да започва незабавно след отпадането на изключителното състояние, която да подкрепи служащите и чиновниците “, сподели министърът.

"За мен е значимо да се правя работата. Със сигурност не сме съвършени и всеки ден има потребност от смяна и разговор на разнообразни ограничения. Ситуацията е извънредно динамична ", уточни тя.

"Благодарение на навременната реакция на държавното управление и премиера Бойко Борисов ние сега сме в дъното във връзка с броя на инфектираните и на смъртните случаи. От тези средства, които през вчерашния ден министър председателят разгласи – 173 млн. лева, заделени от европрограми, ще могат да се възползват всички предприятия, които са функциониращи и се занимават с туризъм ", сподели още тя.

"И сега в Закона за туризма е регламентирана опцията за туристически ваучер. Това, което сме издали като благоприятни условия към туроператорите, е в случай че потребителите имат опция, да изберат ваучер до 24 месеца и надлежно смяна на пътуването или възобновяване на сумите. Поискали сме пояснение от Европейска комисия на тази опция, с цел да можем да имаме обединен метод и да се регламентира законово тази опция “, добави министърът.

"Благодаря на всички от сектора, които работят всеки ден, с цел да можем да реализираме триумф ", уточни Ангелкова.

Симеон Дянков: Ако се подкрепят семействата, по-лесно ще се излезе от рецесията

173 млн. лв. за дребните компании със спад от най-малко 20% в оборота

Лидерите на Европейски Съюз разискаха поетапното излизане от карантината

Европейска комисия утвърждава България да обезпечи 150 млн. евро поддръжка за дребния бизнес поради епидемията

ЕЦБ и Българска народна банка вършат суап линия за евро, Борисов разяснява

Всичко за развиването на епидемията с ковид и изключителното състояние четете ТУК

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Николина Ангелкова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Заявяваме ПИК на Национална агенция за приходите по имейл или с позвъняване  1 Стартъпите у нас са застрашени от банкрут поради ковид  1 Нова цена на природния газ от май  1 Откриха тонове домати и чушки с пестициди --> Пaрите ни  Заявяваме ПИК на Национална агенция за приходите по имейл или с позвъняване Заявяваме ПИК на Национална агенция за приходите по имейл или с позвъняване  Стартъпите у нас са застрашени от банкрут поради ковид Стартъпите у нас са застрашени от банкрут поради ковид  Нова цена на природния газ от май Нова цена на природния газ от май  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Рекорден брой инфектирани за денонощието - 66 души <br>
Рекорден брой инфектирани за денонощието - 66 души
 Борисов: Бързото отхлабване на ограниченията ще докара до нова вълна инфектирани Борисов: Бързото отхлабване на ограниченията ще докара до нова вълна инфектирани  Взривяват високата част на недостроената ИПК Взривяват високата част на недостроената ИПК " Родина "  Със стоплянето на времето заболелите с COVID-19 ще намалеят, счита експерт Със стоплянето на времето заболелите с COVID-19 ще намалеят, счита експерт Последни  " Ролинг Стоунс " с нова ария: " Живот в нереален град "  Николина Ангелкова Ангелкова: Работим за пускане на летния сезон през...  Михаела жертва тима си и напусна Hell’s Kitchen България Михаела жертва тима си и напусна Hell’s Kitchen...  <p>Тръмп с крайни оферти за лекуване на коронавируса</p> Тръмп с крайни оферти за лекуване на ковид  Симеон Дянков Как по-лесно да се излезе от рецесията...  530 души в Кърджали под карантина, над 160 са пристигнали от Турция 530 души в Кърджали под карантина, над 160 са...  COVID-19: Нов връх на инфектирани у нас, 1171 към този момент са случаите COVID-19: Нов връх на инфектирани у нас, 1171 към този момент са...  DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19 DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19  Лидерите на Европейски Съюз разискаха поетапното излизане от карантината Лидерите на Европейски Съюз разискаха поетапното излизане от...  Борис Джонсън се връща на работа Борис Джонсън се връща на работа  COVID-19: Масово тестване в кв. COVID-19: Масово тестване в кв. " Факултета ", каква е...  Коронавирус: двама български лекари описват Коронавирус: двама български лекари описват  Милена Радойцева Американската преса: това българско дете ще промени...  Мюсюлманите посрещат Рамазан при затворени джамии Мюсюлманите посрещат Рамазан при затворени джамии  Тим Кук, изпълнителен шеф на Apple Софтуер за следене на контактни лица от ИТ колоси  840 моряци с ковид на самолетоносача 840 моряци с ковид на самолетоносача " Теодор...  Слънчево и през днешния ден, какво време ни чака през почивните дни Слънчево и през днешния ден, какво време ни чака през почивните...  <p>Кои зодии ще получат това, за което са се борили с години</p> Кои зодии ще получат това, за което са се борили с...  <p>Домовете за възрастни &ndash; същинските огнища на коронавирус</p> Домовете за възрастни – същинските огнища на...  istock Европейска комисия утвърждава България да обезпечи 150 млн. евро поддръжка... Всичко от през днешния ден Виц на деня Хирургът: - Сестра, какво имаме през днешния ден? - Два леки случая, докторе! Автомобилна злополука и индустриална контузия. И един тежък случай - брачен партньор, който отказал да… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи  Шумахер още веднъж ще може да стъпи на крайници Шумахер още веднъж ще може да стъпи на крайници  Коронавирусът и медта: Как България може да завоюва най-после? Коронавирусът и медта: Как България може да завоюва най-после?  Милен Цветков в очите на сътрудниците му, Марта Вачкова приказва през сълзи Милен Цветков в очите на сътрудниците му, Марта Вачкова приказва през сълзи  Милен Цветков почина в жестока злополука Милен Цветков почина в жестока злополука  Борисов: Стоката от затворените борси да отиде за бедните Борисов: Стоката от затворените борси да отиде за бедните Водещи вести  COVID-19: Нов връх на инфектирани у нас, 1171 към този момент са случаите COVID-19: Нов връх на инфектирани у нас, 1171 към този момент са случаите  COVID-19: Масово тестване в кв. COVID-19: Масово тестване в кв. " Факултета ", каква е обстановката  DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19 DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19  530 души в Кърджали под карантина, над 160 са пристигнали от Турция 530 души в Кърджали под карантина, над 160 са пристигнали от Турция  Симеон Дянков Симеон Дянков: Ако се подкрепят семействата, по-лесно ще се излезе от кризата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР