България не принадлежи достойно към Европейския съюз. До този момент

...
България не принадлежи достойно към Европейския съюз. До този момент
Коментари Харесай

Дискусия на тема „София – Европейска столица за достоен живот“

България не принадлежи почтено към Европейския съюз. До този миг страната ни по никакъв метод не взе участие във формулирането на потребностите на българския народ, по този начин както би трябвало. Това обявиха претендентите за евродепутати доктор Лидия Чорбанова и Боряна Петкова по време на полемика на тематика „ София – Европейска столица за заслужен живот “. Събитието бе проведено от 8 цивилен организации.

„ Ние взехме решение да влезем в тази борба, тъй като интервалът, който ще стартира след 27 май е извънредно значим, освен за България, а за цялата Европейска общественост. Това ще е интервалът, в който ще се договаря новата финансова рамка, в който най-вероятно ще се случат и разнообразни районни партньорства. И България не трябва да отсъства от тях, тъй като те ще ни дадат опция да отстояваме доста повече привилегии от секторни политики “, добави още втората в листата на „ Движение 21 “.

Д-р Чорбанова напомни значимостта българите да упражнят правото си на избор и прикани жителите да гласоподават за прогресивните и извънсистемни играчи, тези които се опълчват на статуквото.

По думите ѝ политиката е за хората, а не за политиците. И колкото по-скоро жителите се върнат в политика, толкоз по-скоро бъдещето на България ще бъде по-ясно и по-светло. Хората би трябвало да търсят отговорност на политиците, на които са делегирали права да ги съставляват.

„ Аз персонално желая Европа, в която няма значение дали страната има население 500 хиляди, 5 млн. или 50 млн. души. Защото всеки един българин има равни права с всеки един жител, роден на всяко едно друго местенце на територията на този Европейски съюз “, отговори тя на въпрос в каква Европа желае да живее.

Като съществени цели за „ Движение 21 “ доктор Лидия Чорбанова уточни уеднаквяването на заплащането на едно и също работно място, средствата от европейските фондове да бъдат насочвани за подкрепяне на локалните стопански системи и повишението на качеството на живот, както и за обезпечаване на права на членовете на Европейския парламент за законодателна самодейност по значими за хората и стопанската система браншове. В момента тези браншове се управляват от Европейската комисия, а тя се управлява от държавните управления на държавите-членки.

Сред тематиките, които бяха разисквани на полемиката бяха отбраната на ползите на българските жители и европейското финансиране и отражението, което дава върху живота на българите. За присъединяване в полемиката бяха поканени представители на всички политически сили в страната, които вземат участие в конкуренцията за Европейски парламент, само че в срещата взеха присъединяване само представители на „ Движение 21”, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и коалиция „ Възраждане “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР