България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищни централи.

...
България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищни централи.
Коментари Харесай

Рибарски: България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищни централи


„ България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищни централи. Това беше изрично декларирано. Приемете, че България няма. “ Това сподели Радослав Рибарски от Политическа партия след абсурда сред „ “ и за въглищните централи.

„ България, както и множеството страни от Европейския съюз, са поели ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания. Всички знаем по кое време зелената договорка се появи като самодейност на Европейския съюз - през 2019. България също поема този ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания. Тази цел не се появява за първи път в проекта за възобновяване. Тази цел просто е заложена и там като промени “, изясни той.

Рибарски добави, че има огромна разлика сред затваряне и извеждане от употреба на една мощ и нейното оставане в енергийната система и потреблението ѝ при потребност.

Той добави и че не може да се приказва за режим на тока.

„ Целият район и прилежащите страни зависят от нашето енергийно произвеждане. Ясно е, че чисто стопански няколко района общини зависят от работата на мините и на въглища “, сподели още Рибарски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР