България на този етап няма да разширява или въвежда нови

...
България на този етап няма да разширява или въвежда нови
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма нужда от въвеждане на нови мерки срещу коронавируса

България на този стадий няма да уголемява или вкарва нови ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза. Настоящите ограничения са "меки " и са безусловно задоволителни, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг, извършен след среща с представители на експертните препоръки по епидемиология, микробиология, инфекциозни заболявания и вирусология.
В последните две седмици се следи понижаване на новозаболелите с 9.8% в България, в Португалия 15%, в Испания – 32%, в Словакия - 35%, регистрира проф. Ангелов. Статистиката е съпоставена с предходния двуседмичен интервал и регистрира динамичност на понижаване на случаите.
Наблюдаваме увеличението на заболелите от 15 до 29 години. През май са били 10%, през юни – 16%, през юли – 25%, уточни още Ангелов.
В момента у нас общия брой на инфектираните е 12 159, 829 са в лечебни заведения. 712 са инфектираните медици. От тях 248 са лекари. 6 684 индивида са излекувани, 404 са умряли.
Към момента се следи проблем, в два дома за възрастни в Русе и във Враца.
Няма значителен напън върху здравната система на България, увери проф. Ангелов и добави, че натискът се калкулира въз основата на ежедневните новорегистрирани. В случай на по-голямо нарастване на случаите, тогава здравните управляващи са в подготвеност да открият спомагателни кревати в лечебните заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР