България може да се превърне в портал от Грузия към

...
България може да се превърне в портал от Грузия към
Коментари Харесай

Транспортът е с най-голям потенциал в българо-грузинските икономически отношения

„ България може да се трансформира в портал от Грузия към Европа и от Азия към Европа “. Това съобщи Гиорги Кобулиа, грузинският министър на стопанската система, в предаването „ В развиване “ по Bloomberg TV Bulgaria.

" Вече съществува добра съгласуваност сред двете страни през Черно море посредством товарни кораби и фериботи и капацитетът за увеличение на интензивността им е доста огромен. Важно е стартирането на директни полети сред София и Тбилиси, които ще развият бизнес връзките и туризма. Това ще бъде извънредно значимо за подкрепяне и на индустриалния бранш. Директният полет ще отнеме към 4 часа “.

Има голям брой сфери, които имат огромен капацитет – преди всичко е транспортният бранш, уточни Кобулиа. " Знаем, че Грузия е сред Азия и Европа и тактиката ни е да я превърнем в директен хъб и да се възползваме от северния кулоар сред Азия и Европа. И тук виждаме сериозен капацитет за взаимни дейности с България. Други сфери, в които двете страни биха могли да си сътрудничат сполучливо, са интернет свързаността и увеличението на трафика на данни, както и в производството, основно на текстил и дървени мебели ", добави той.

Според Кобулиа развиването на транспортен кулоар сред Азия, Кавказ и Балканите ще помогне доста за икономическото развиване.

„ Ние сме на 6-то място във връзка с облекчение на бизнеса в света. Много се гордеем, ключът към триумфа е въвеждането на правна регулаторна рамка. Ние сме на 4-то място по ниски налози, което подкрепя бизнес средата. Имаме най-бързите процедури за вписване на нова компания. Премахнахме множеството ненужни процеси за контролиране на бизнеса, което го улеснява. В момента даже отстранихме налога върху прихода от реинвестирани приходи, което оказа помощ доста за увеличение на вложенията в Грузия ".

Грузинският министър на стопанската система акцентира, че Грузия притегля непознати вложения, защото там е елементарно да се работи, има ясни и транспарантни регулации, ниски равнища на корупция, огромен пазар. „ Ако една компания е основана в Грузия има връзки с 3 милиарда души по целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР