България може да привлече в страната украински специалисти, които сега

...
България може да привлече в страната украински специалисти, които сега
Коментари Харесай

Лорер с план: Какви специалисти ще привлчем от Украйна

България може да притегли в страната украински експерти, които в този момент работят в развойни центрове на наши софтуерни компании в Украйна.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред депутатите от икономическата комисия в Народното събрание. Това са висококвалифицирани експерти, които ще са потребни за нашата стопанска система, уточни той.

От април в България ще бъде открит първият Институт за докторанти по изкуствен интелект, който се прави дружно със СУ " Св. Климент Охридски ", заяви още Лорер. „ Тези фрагменти, след довеждане докрай на образованието си, ще могат да притеглят и компании от бранша в сектора на високите технологии ”, уточни министърът. 

Министерството на нововъведенията и растежа работи координирано с Министерството на образованието и науката за развиване на дуалното обучение в страната. „ Искаме де сме катализатор за подготовката на механически фрагменти, тъй че промишлеността да не изпитва дефицит на работна ръка ”, съобщи Лорер.

Той разгласи още, че до края на март се чака да започва грантова скица за енергийна успеваемост от 140 млн. лева за дребни и междинни предприятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР