България купува уралски нефт, който за разлика от сорта Брент,

...
България купува уралски нефт, който за разлика от сорта Брент,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Някой прибира по 10 милиона на ден от скъпите цени на горивата

България купува уралски петрол, който за разлика от сорта Брент, поевтинява.

Това разгласи националният представител от ГЕРБ Делян Добрев на трибунка в Народното събрание. Той изясни, че българската рафинерия работи с уралски петрол, а цената му през последната година няма изменение.
„ Няма изменение на цената на акцизите, нито на Данък добавена стойност, а горивата са с 1 лев по-скъпи. За последните 6 месеца цената на всеобщия бензин и дизел са скочили с 36 и 37% ”, акцентира Добрев. Той сподели данни на „ Блумбърг ”, съгласно които от февруари уралският петрол е поевтинял и междинната цена през май е била 78 $ на барел.
„ След войната в Украйна уралският петрол е с 30% по-евтин. Питаме за какво за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? ”, сподели националният представител от ГЕРБ.
„ Защо купуваме на ниска цена съветски нефт, а плащаме безценен американски Брент? Това е разлика от 1 лев на литър. Някой ни дере и ги прибира в личния си джоб ”, регистрира Добрев и добави, че ръководещото болшинство ни занимава с всичко друго, само че не и с това какво се случва на пазара на горива.
Добревприпомни, че ПГ на ГЕРБ-СДС е предложила още предходната седмица да се сътвори комисия в Народно събрание, която да ревизира въпроса с цените на горивата. Получили са поддръжка за това и от „ Демократична България ”. Внесена е била докладната. В петък е трябвало да влезе като първа точка основаването на такава комисия, само че не е била включена в дневния ред на Народното събрание.
„ Колективното публично схващане с неспокойствие следи какво се случва в пленарна зала – дали ще има още политически мигранти. А какво се случва през това време – заплаща всичко по-скъпо. За държавното управление има единствено една тематика – неговото лично оцеляване ”, разяснява Томислав Дончев.
Делян Добрев добави, че има информация за четири срещи сред Асен Василев и „ Лукойл ”.
„ Горивата започнаха да скачат последните 6 месеца. Откога е това държавно управление? От 6 месеца. Среща се кабинетът с „ Лукойл ” и цената стартира да пораства. Ако нямаше срещи на кабинета с „ Лукойл ”, нямаше да имаме подозрения, само че има лобизъм от страна на Асен Василев в Европейска комисия да продължим да купуваме съветски нефт ”, предизвести Добрев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР