България КРИБ и КНСБ: Правото на протест е неотменимо, но

...
България КРИБ и КНСБ: Правото на протест е неотменимо, но
Коментари Харесай

КРИБ и КНСБ: Правото на протест е неотменимо, но трябва да е в рамките на закона

България КРИБ и КНСБ: Правото на митинг е неотменимо, само че би трябвало да е в границите на закона Клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за осъществяване на митинги на тъкмо избрани места, подобаващи за задачата, и за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения 7 август 2020, 13:33  КРИБ и КНСБ: Правото на митинг е неотменимо, само че би трябвало да е в границите на закона Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
отворено писмо Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България благодари на премиера за реакцията на тяхно писмо от 4 август, в което районни организации (клонове) на КРИБ в страната желаят ред и порядък, независимост на напредване и обезпечаване на естествен бизнес трафик.

Следва цялостният текст на писмото на КРИБ :

Бихме желали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 4.08. 2020 година,с вх. № 08.10-153, изпратено до господин Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на опазването на здравето, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и обществената политика, в което районни организации (клонове) на КРИБ в страната желаят ред и порядък, независимост на напредване и обезпечаване на естествен бизнес трафик, което да подсигурява естествена стопанска активност.

В писмата от нашите районни организации се показва, че блокадите на основни пътни артерии, свързващи значими търговски зони или обитаеми места, оказват прекомерно отрицателно въздействие върху естественото действие, доставяне и комерсиална активност на фирмите и в допълнение утежняват усложнената икономическа конюнктура, подбудена от пандемията COVID-19.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за осъществяване на митинги на тъкмо избрани места, подобаващи за задачата, и за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения като се оказва надзор върху осъществяването на заповедта.

Естествено неотменимо право на българските жители е правото на митинг, само че той може и би трябвало да е в границите на закона, без да нарушава правата на останалите жители и опцията да реализират своите стопански и други действия.

Считаме, че също така по този метод ще бъде обезпечено и осъществяването на Тристранното съглашение, което КРИБ подписа дружно с държавното управление и синдикатите, и чиито небосвод е приключването на мандата на това държавно управление.

Премахнаха палатковите лагери в страната

"Заставаме зад всеки, който по този метод желае да отстоява настояванията си в социално-икономическата област, да показва своите позиции и възгледи. В същото време провеждането на протестни дейности не би трябвало да нарушава свободата и конституционните права на всички останали жители, които имат своите аргументи да не вземат участие в тях ", обявиха в позиция КНСБ . От синдикалната централа акцентират, че демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава.

"Съгласно закона процедурата за образуване на митинг е уведомителна, органите на реда спомагат за естественото протичане, а уредниците имат ангажимент да вземат нужните ограничения за обезпечаване на реда. Това подсигурява както спокойно протичане, по този начин и че няма да бъдат наранени нечии права. Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни.

КНСБ има максимален опит в организирането на сполучливи и мирни митинги в България и постоянно е апелирала за съблюдаване на законите при осъществяване на протестни дейности, с цел да се подсигуряват здравето и сигурността на участниците и на всички останали жители ", се декларира в позицията.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
5 коментара Водещи  Премахнаха палатковите лагери в страната Премахнаха палатковите лагери в страната  Полицията популяризира фрагменти от Полицията популяризира фрагменти от " Орлов мост "  Коронавирус: Извънредни ограничения на един от гръцките острови Коронавирус: Извънредни ограничения на един от гръцките острови  " Лекарите в лечебните заведения с COVID-19 в Благоевград са на лимита на силите си "  1 40% по-малко разгласи за работа през лятото  1 Цените на храните се подвигат  1 Изплащат от през днешния ден добавката към пенсиите за всички пенсионери --> Пaрите ни  40% по-малко разгласи за работа през лятото 40% по-малко разгласи за работа през лятото  Цените на храните се подвигат Цените на храните се подвигат  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Премахнаха палатковите лагери, 12 арестувани в София <br>
Премахнаха палатковите лагери, 12 арестувани в София
 <br> Украинци, работещи по " />
Украинци, работещи по "Балкански поток " в Разградско, са с COVID-19
 София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици  Тръмп желае да забрани TikTok от 20-ти септември Тръмп желае да забрани TikTok от 20-ти септември Виц на деня Мъж се стяга за лов с дружината. Жена му го пита по какво ще стрелят. Той дава отговор: - Отиваме за рогат дивеч. - А, хубаво!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Комисия за защита на конкуренцията санкции Българската петролна и газова асоциация Комисия за защита на конкуренцията санкции Българската петролна и газова асоциация Решението предстои на обжалване  Жестоко ликвидиране потресе врачанско село Жестоко ликвидиране потресе врачанско село Труп на мъж бе открит в изоставено учебно заведение в село Търнава  Гешев се срещна с ръководителите на окръжните прокуратури на София и Велико Търново Гешев се срещна с ръководителите на окръжните прокуратури на София и Велико Търново Обсъдили са задачите в битката с престъпността до края на годината  Снимката е илюстративна Влекач се заби в мост в Пловдив Инцидентът е станал при Университета по хранителни технологии  <p>Собствениците на заведения с нови искания</p> Собствениците на заведения с нови претенции Какви са този път те и оправдани ли са  <p>Засилени инспекции на &bdquo;Инспекция по труда&rdquo; по морето</p> Засилени инспекции на „ Инспекция по труда ” по морето Ще се ревизира нарушават ли се трудовите права на сезонните служащи  Гугъл Pixel 4 Гугъл спря производството на смарт телефоните Pixel 4 По-малко от година след стартирането им, компанията към този момент гледа към идващия модел  2000 смъртни случая за 24 часа в Съединени американски щати 2000 смъртни случая за 24 часа в Съединени американски щати " Джонс Хопкинс ": Броят на записаните случаи на заразяване с ковид в света надвиши 19 милиона  Хуан Карлос Испания: Хуан Карлос е в Абу Даби Според изданието " А Бе Се ", след идването си, някогашният испански крал е бил откаран с хеликоптер в един от най-скъпите хотели в света - " Емирейтс Палас "  Бейрут Антиправителствени митинги избухнаха в Бейрут Мнозина в Ливан считат, че до гърмежите се е стигнало поради немарливост от страна на държавното управление  Задържаха мъжете, предизвикали напрежение на конференцията на ГЕРБ Задържаха мъжете, предизвикали напрежение на конференцията на ГЕРБ Те бяха снимани да нанасят удари на присъстващи  Звездните двойки, които забравихме, че са били дружно Звездните двойки, които забравихме, че са били дружно Ето кои са те  Валери Симеонов В. Симеонов: Можеше да се стигне до дребна революция Лидерът на НФСБ разяснява премахването на палатковите лагери на протестиращи в цялата страна измежду нощ от полицията
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР