България изпрати правителствения самолет за трети път, за да прибере

...
България изпрати правителствения самолет за трети път, за да прибере
Коментари Харесай

Докато българите в Тел Авив чакали правителствения самолет , до тях обезвреждали ракети

България изпрати държавния аероплан за трети път, с цел да прибере всички български жители и фамилиите им, които са потърсили помощ в посолството ни в Тел Авив.

Докато нашите сънародници са на Летище „ Бен Гурион “ – най-голямото летище в израелската столица, чакайки идването на държавния „ Еърбъс “, единствено на няколко метра от тях са били взривени две ракети.

Изпращането на държавния аероплан се наложи, тъй като проведения от страната полет на частна компания за през днешния ден се провали. Сънародниците ни описаха, че проектът е бил те да се приберат против 200 евро на човек.

В късния следобяд се оказа, че застрахователят на компанията е отказал да заплати за полет в регион на война.

Тази заран Елена получава позвъняване от посолтвото, че е проведен полет до София.

„ Не мога да схвана какво значи избавителен полет, като желаят за моето семейство 800 евро. Това ли се назовава помощ, помощ безвъзмездна, помощ платена. Аз съм член на една уотсап група, там имам 400 индивида, не всеки има опция, фамилии има с деца, бройте по 200 евро на човек - това са невероятни суми. Това ли е спасението “, пита тя.

Въпреки това Елена потегля към летище „ Бен Гурион “ в Тел Авив. Оказва се обаче, че тя и фамилията ѝ ще се приберат с държавния аероплан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР