България излъчи осмина полуфиналисти в първия ден на 60-ото издание

...
България излъчи осмина полуфиналисти в първия ден на 60-ото издание
Коментари Харесай

Българските национали на осем полуфинала в първия ден на Дан Колов - Никола Петров

България излъчи осмина полуфиналисти в първия ден на 60-ото издание на един от най-престижните интернационалните шампионати по битка " Дан Колов – Никола Петров ", който тази година се организира в столичната зала " Левски София ".

Националът Георги Вангелов стигна до полуфиналите в категория до 61 кг свободен жанр, откакто в последната си битка от обедната сесия надделя с лекост различен българин – Стилиян Илиев. Вангелов загуби първата точка, само че завоюва идващите 11 постави завършек на четвъртфиналния дуел в границите на по-малко от три минути. Негов противник на полуфиналите ще бъде Интигам Вализада от Азербайджан.

България има още двама полуфиналисти в свободния жанр. Рамазан Рамазанов (70 кг) завоюва различен български дуел от четвъртфиналите против Иван Стоянов с 12:1 и в идващия дуел ще срещне иранеца Амирмохамад Язданичерати. Ахмед Батаев пък се наложи със 7:3 против Ибрахим Юсубов от Азербайджан и ще се изправи против Андриан Гросул от Молдова.

Най-много са полуфиналистите в типичен жанр, а изключително впечатляваща в първия ден бе успеха на Светослав Николов (82) против арменеца Самвел Григорян. Българинът изоставаше при започване на битката, само че във втората част изправи публиката на крайници с няколко технични придвижвания и завоюва с крайното 7:2. На полуфинал той ще срещне норвежеца Екзос Мукубу.

При победа Николов може да има български противник на финала, защото 82 кг е единствената категория с двама родни представители в топ 4 след класирането на Росиан Дермански. Той надделя също толкоз впечатляващо американеца Майкъл Олтомър с 8:0 и в идващия дуел ще срещне турчина Бурхан Абдубак. 

Националът Константин Стас (72) ще има тежка задача да се изправи против представителя на японската школа Каия Йошида, откакто на четвъртфиналите се наложи със 7:1 над украинеца Артьом Кутко. Абу-Муслим Амаев пък победи турчина Мехмет Чекер с 6:5 в доста оспорван дуел и на полуфиналите ще се бори с неговия съотечественик Абдуррахман Алтан.

В единствения полуфинал при дамите Мими Христова (65) ще се бори с Албина Каиргелдинова от Казахстан. Тя трябваше да срещне другата българска националка в категорията Джанан Манолова на четвъртфинал, само че последната не излезе поради травма.

Предстоящи полуфинали с българско присъединяване:
FS 61 – Георги Вангелов – Интигам Вализада (Азербайджан)
FS 70 – Рамазан Рамазанов – Амирмохамад Язданичерати (Иран)
FS 92 – Ахмед Батаев – Андриан Гросул (Молдова)
GR 63 – Абу-Муслим Амаев – Абдуррахман Алтан (Турция)
GR 72 – Константин Стас – Каия Йошида (Япония)
GR 82 – Росиан Дермански – Бурхан Акбудак (Турция)
GR 82 – Светослав Николов – Екзос Мукубу (Норвегия)
WW 65 – Мими Христова – Албина Каиргелдинова (Казахстан)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР