България избра неподходящ момент за кандидатстване във валутния механизъм ERM

...
България избра неподходящ момент за кандидатстване във валутния механизъм ERM
Коментари Харесай

Експерт: България не избра добър момент за кандидатстването за Еврозоната

България избра несъответствуващ миг за кандидатстване във валутния механизъм ERM II поради процеса по промяна на управителните постове в институциите на блока, който тече сега. Това счита финансистът и учител в УНСС Димитър Чобанов.

Според него поради това може да се чака, че процесът по влизането на страната ни в така наречен " чакалня " на Еврозоната може да се забави.

" Присъединяването ни към Еврозоната е обвързвано с доста позитиви, само че крие и значително опасности ", разяснява той в изявление за BloombrgTV България.

" България за момента не извършва критерия за инфлацията. Това, че нивото на приходите и продуктивността е по-ниско от междинното за Европейски Съюз, дефинира нивото на цените, които са по-ниски от междинните ", изяснява специалистът.

Чобанов споделя още, че процесът на догонване в това отношение се потребност е от бърз напредък на стопанската система и цените, а това може да се окаже спънка пред покриването на този аршин.

" Това, което може да се направи, е да се опитаме да приближим средата в България до тази в развитите стопански системи посредством въвеждането на строги правила, които да привлекат и задгранични вложения. Хората би трябвало да бъдат подтиквани да работят и да икономисват. От това се нуждае България сега ", счита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР