България имаше ключ да постигне тези свои искания, ключ към

...
България имаше ключ да постигне тези свои искания, ключ към
Коментари Харесай

Кючуков: Със своите недодялани действия, Захариева наля много вода в мелницата на македонизма

България имаше ключ да реализира тези свои претенции, ключ към вратата на договореност с Република Северна Македония , който пристигна с Договора за добросъседство, подписан преди 3 години. Вместо да използваме този ключ, с цел да отключим вратата, ние тръгнахме да я разрушаваме. През тези три години държавното управление не направи съвсем нищо за решение на противоречивите въпроси, съобщи пред медиите доцент Георги Кючуков, член на Изпълнителното бюро на Политическа партия АБВ

Точно преди 9 дни външният министър госпожа Захариева формулира още веднъж, само че този път по-категорично, нашите претенции към Северна Македония . Основно те се състоят в две неща - признание, че езикът, който се употребява в Република Северна Македония, е артикул и произлиза от българския език и че ние имаме обща история до 1944 година Също по този начин, тя обърна внимание на това да се спре езикът на омразата към нашата страна. Това са като дефиниция напълно разумни претенции, тъй като по този начин или другояче ние повече от това да признаем, че така наречен " македонски език " произлиза от българския, няма да можем да реализираме, защото той към този момент е приет през 80-те години от Организация на обединените нации, съобщи Кючуков.
 Захариева настоя за повече отговорност от Западните Балкани и промени
Захариева настоя за повече отговорност от Западните Балкани и промени

Захариева настоя да спре езикът на омразата към България

Не може една седмица преди договарянията в безусловен звук да бъде казано - или вие приемате това, или ние ще ви спрем за Европейски Съюз . Нито една суверенна страна няма да одобри подобен ултиматум - това би било засегнатост и за държавното управление, и за хората. Какво постигнахме с това? Щеше да бъде добре, в случай че можех да отговоря - нищо. Ние постигнахме обаче няколко отрицателни резултата. Преди всичко нашата позиция няма схващане и поддръжка от нито една европейска страна - член на Европейски Съюз. По отношение на договарянията с Република Северна Македония останахме в цялостна изолираност. Всички знаят, че възможното начало на договарянията на Република Северна Македония е обвързвано с това на Албания, както нашето беше обвързвано с Румъния.
 Захариева недоумява сатанизирането на България от страна на Северна Македония
Захариева недоумява сатанизирането на България от страна на Северна Македония

Тя е безапелационна, че не може да се възпитава ненавист към съседа

По този метод ние наложихме отрицателно публично и държавно мнение от всички страни на Западните Балкани - че ние стопираме тяхната евроинтеграция. Не е загадка, че редица западноевропейски страни - Франция, Нидерландия, Австрия, в някои връзки Дания и Белгия, бяха срещу началото на договарянията с Република Северна Македония и Албания. Заявявайки нашата безапелационна позиция, че ще спрем този развой, ние сами се предложихме като нужния изверг, който пречи на евроинтеграцията на Западните Балкани. Изпуснахме опцията да създадем нещо като коалиция на скептичните страни посредством тази по-широко показана коалиция в Европейски Съюз да можем да сложим нашите претенции.

Доц. Кючуков акцентира, че с този недодялан и недипломатичен метод на изявление на кардинално другояче верни за България позиции, външният министър Екатерина Захариева е наляла доста вода в мелницата на македонизма.

" Със своето недодялано и недипломатично деяние, министър Захариева може да получи монумент в центъра на Скопие и изпод да написа: " С признателност от победилия македонизъм ", съобщи той.

Припомняме, България предизвести, че върху формалното започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Северна Македония, в случай че терзанията й по отношение на езика и историята не бъдат взети поради. Това се случи за следващ път, откакто на българо-македонскията комисия по историческите въпроси още веднъж по противоречивите въпроси. за близо година поради вътрешнополитическото напрежение в прилежащата ни страна по отношение на провежданите избори.

Срещите на комисията се базират на сред София и Скопие беше подписан на 1 август 2017 година Две години по-късно на среща на двамата държавни глави в Познан Борисов и Заев бяха единомислещи, че подписването на е довело до позитивен подтик в партньорството сред двете страни и е асъдействало за разрешаване на и сключването на Преспанския контракт - контракта с Гърция, който докара до приемането на името Северна Македония и отвори пътя на западната ни съседка към Европейския съюз и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР