България има своя глас и директно участие във формирането на

...
България има своя глас и директно участие във формирането на
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България има своя глас и директно ще участва във формирането на политики, проекти и сътрудничества

България има своя глас и непосредствено присъединяване във образуването на политики, планове и съдействия както на държавническо равнище, по този начин и на районно.

Това съобщи министърът на туризма по време на своето присъединяване в 25-а сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Събитието се организира в интервала 16-20 октомври 2023 година в гр. Самарканд, Република Узбекистан.

„ За мен и екипа на Министерството на туризма е предпочитана активността на Изпълнителния съвет. Това е органът, който взима решения на оперативно равнище и извършва решението на Генералната асамблея. ", сподели министър Динкова. Това е петият мандат на България в Съвета, само че сегашният ѝ избор е извънреден триумф, тъй като е реализиран в сериозна конкуренция от 11 европейски страни. 

" Изборът беше действителен и без предначертани условия. Участието ни няма да е официално или да го използваме единствено за авторитет. Ще работим за това по значимите за страните членки тематики да реализираме ефикасни и консенсусни решения. “, посочи, представена от пресцентъра на министерството.

Участието ни в Изпълнителния съвет на СОТ за интервала 2023-2027 година е значим лост за въздействие посредством многостранна дипломация и ще ни помогне за по-доброто позициониране на туристическия бранш. По този метод България ще има опцията да работи за одобряването си като туристическа дестинация пред интернационалната общественост, както и опция за пряк достъп до финансови принадлежности и интернационалните стратегии, които ще подкрепят развиването на туризма в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР