България има сериознии проблеми с върховенството на закона. У нас,

...
България има сериознии проблеми с върховенството на закона. У нас,
Коментари Харесай

Ситуацията в България е перверзна. Очевидно нещо не е наред. Разходва се огромен публичен ресурс без контрол

България има сериознии проблеми с върховенството на закона. У нас, да вземем за пример, има редица огромни строителни планове, които се разпореждат на една компания, а тя ги дава в ръцете на подизпълнители без публични поръчки. Очевидно нещо не е наред. Разходва се голям обществен запас без надзор. Това демонстрира, че се нарушават освен европейските, само че и демократичните правила за върховенството на правото в света.
Това съобщи по време на полемиката за върховенството на закона в Европейски Съюз евродепутатът Радан Кънев.

Той дефинира обстановката у нас като " перверзна ".

Кънев взе присъединяване в онлай полемика за върховенството на закона, в която ще вземат участие представители на Италия, Румъния, България, Испания, представители на Европейската комисия и специалисти. Сред присъстващите са румънката Рамона Стругариу, която имаше ясна позиция за протичащото се у нас и поддържа митингите против ръководещите.

Всичко се случва на фона на първия отчет на Европейската комисия, който очерта главните проблеми пред държавите-членки, отнасящи се до върховенството на правото. Особени рецензии бяха отправени към България, макар че ръководещите одобриха мнението като позитивно. Отбелязаха се обаче притеснителни трендове като липса на бистрота в медийната благосъстоятелност, потребност от съществени промени в правосъдната система, проблем с контрола на основния прокурор и редица провокации пред установяването на господство на закона. Докладът бе последван и от резолюция, гласувана и призната от депутатите в Екологичен потенциал. Резолюцията бе препоръчана от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE).

Огромен брой въпроси има от страна на България по какъв начин да се откри механизъм за върховенството на правото.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР