България има проблем с корупцията и той трябва да бъде

...
България има проблем с корупцията и той трябва да бъде
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Проблемът с корупцията трябва да бъде решен от всички

" България има проблем с корупцията и той би трябвало да бъде решен от всички – преди всичко от правораздавателната власт, след това и от правосъдната. " Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за bTV.
" Ролята на медиите, когато се приказва за битка с корупцията е, че публичният напън води до откриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации ", сподели още Дончев.
Той увери, че " когато дефинитивно завърши инспекцията на всички къщи за посетители и бъдат открити злоупотреби с тях, би трябвало да бъдат върнати всички европейски пари. Ще бъде отворена специфична сметка, и в случай че Европейска комисия наложи наказания по оперативната стратегия, финансирала къщите, България ще си заплати санкцията с парите от тази сметка. Контролът по финансирането на плановете за къщи за посетители би трябвало да стане по-плътен. "
" Не е хубаво представители на страната да приказват, че се вихрела безотговорност ", разяснява Дончев изявлението на думите на президента Румен Радев , че се вихрела безотговорност в страната.
" Радев не е част от предизборната акция, президентът е активизиран, а той не е нито претендент за евродепутат, нито участник в изборите, " съобщи още вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР