България има прекрасни възможности за практикуване на зимни турове, ски

...
България има прекрасни възможности за практикуване на зимни турове, ски
Коментари Харесай

Турски туристи пълнят зимните ни курорти

" България има прелестни благоприятни условия за упражняване на зимни турове, ски спортове, планински разходки, алпинизъм и доста други действия ", това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред турски туроператори в Истанбул. Тя добави, че през предходната зима турските туристи са били над 47 000, което съставлява 9% от задграничните визити за сезона. Това отрежда шесто място на гостите от Турция в класацията за зимни визити от чужбина, и аз съм уверена, че с общите ни старания можете да се изкачите и на по-високо място, безапелационна бе тя.

Министър Николова увери представителите на турските туроператори, че Министерството на туризма на България, в съдействие със здравните управляващи, работи за оптималната сигурност и съблюдаване на ограниченията за сигурност за туристите в зимните ни курорти. Тя посочи, че с нейна заповед е разпоредено те да съблюдават нужните протоколи за предварителна защита и ограничение на пандемията и няма да бъдат допускани взаимни отстъпки.

Вицепремиерът сподели още, че българското държавно управление се стреми да държи оптимално отворени границите, тъй като поддържането на туристооборота, на връзките сред България и Турция във всеки един икономически аспект е от извънредно значение.

По време на полемиката турските туроператори потвърдиха готовността си за изпращане на туристи у нас през идния зимен сезон. Записванията не са на равнищата от предходната година, само че те са уверени, че с признатите от Министерството на туризма ограничения в зимните курорти, туристите ще се усилят. По думите им с увеличение на транспортните благоприятни условия, с развиването на инфраструктурата, както и при усилване на турската валута, туристите от южната ни съседка могат доста да се усилят.

Туропераотрите означиха още, че са признателни за вниманието, което демонстрира българската страна и с наслада чакат присъединяване си в Българо-турския онлайн бизнес конгрес, плануван за 17 ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР