България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това

...
България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това
Коментари Харесай

Отчитаме 41 % ръст на гражданите от САЩ, посетили България тази година


България има капацитет да притегли повече американски туристи. Около това мнение се сплотиха Н. Пр. Кенет Мертен, Посланик на Съединени американски щати в България, и министърът на туризма Зарица Динкова. Страната ни може да предложи доста културни и естествени забележителности, които да провокират интереса на американските туристи. В България към момента има недокоснати места, които би трябвало да бъдат показани и непокътнати, съобщи министър Зарица Динкова.

Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова тактика, която ще бъде ориентирана и към разширение на пазарите, акцентира още министър Динкова.

Съединени американски щати е перспективен и мечтан туристически сътрудник и пазар за България. През 2019 година, преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите 5 месеца на 2023 година, броят на жителите на Съединени американски щати, посетили страната ни, е 30 469, което е растеж от 41% по отношение на същия интервал през 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР