България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните

...
България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните
Коментари Харесай

Министърът на туризма видя потенциал за привличане на корейски посетители у нас

България има извънреден капацитет, с цел да притегли туристи от далекоизточните пазари. Не единствено в София, само че и в по-малко обитаемоте места. Това съобщи Н. Пр. Джонгин Бе, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Корея в Република България по време на работната си среща с министъра на туризма Зарица Динкова.

Министър Динкова подчертя, че сега се слага главен акцент на популяризирането на профилираните типове туризъм– авантюристичен, планински, балнео, СПА, културен, исторически, винен. Подготвят се мощни рекламни акции, които не просто поддържат видимостта на България на най-важните пазари, само че и я утвърждават като налична и желана туристическа дестинация.

“Отличителен знак за България е розата. Произвеждаме най-качественото в света масло от рози, което се употребява от международни козметични марки. Тя очарова освен с цвят и мирис. Използва се и в гастрономията, редица компании създават от ден на ден разнородни артикули от роза, които са потребни за здравето ", означи министър Динкова и предложения Н. Пр. Джонгин Бе на идващия празник на розата в Казанлък.

“България се трансформира извънредно бързо. Културният ви туризъм, празникът на розата биха били превъзходен метод да разкажете на света за вашата страна. ”, съобщи посланикът на Република Корея в България.

Сред евентуалните благоприятни условия за промотиране на България на далекоизточните пазари Н. Пр. Джонгин Бе очерта снимането на корейски филми и продукции у нас, както и разнообразни видеа, които да се популяризират в YouTube и ще засилят в допълнение интереса към страната ни. И сега клипове снимани от корейски младежи в София са преглеждани десетки хиляди пъти в мрежата.

Министър Динкова добави, че за възстановяване на съдействието сред българския и корейския туристически бизнес, може да се провежда B2B туристически конгрес сред представители на българския и корейския туристически бизнес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР