България има големи шансове да се превърне в туристическа дестинация

...
България има големи шансове да се превърне в туристическа дестинация
Коментари Харесай

Китайска онлайн платформа стъпва в България 


България има огромни шансове да се трансформира в туристическа дестинация по новия Път на коприната – китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “. Това уточни Ирина Белева, общоприет консул на България в Шанхай (2011-2015), съучредител и старши консултант в Българо-китайската асоциация за бизнес развиване, по време на провелия се на 18 и 19 май 2018 година във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна, Българо-китайски конгрес „ Международни клъстерни политики “ (BCF 2018). Събитието, на което участваха над 50 компании, клъстери и просветителни институции, бе проведено от Институт „ Конфуций “ при Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и „ Черноморски клъстер Иновации и развиване “ с поддръжката на „ Клъстер за осведомително обезпечаване на Черноморския туристически бизнес “ и Консултантски клъстер Веритас. Сред формалните посетители бяха проф. Ли, шеф на Институт „ Конфуций “ в гр. Бон, Германия и зам.-декана на Бизнес учебното заведение към Университета по непознати езици и просвета в Пекин и проф. Хуан Маню, Ръководител на катедра по търговия в Бизнес учебното заведение по мениджмънт в Университета по стопанска система и право, гр. Ухан.

Г-жа Белева конкретизира няколко значими обстоятелството в връзките България – Китай: изборът през март 2018 година за концесионер на летище Пловдив на Консорциум, воден от китайския вложител HNA Group, идното осъществяване в София на Седмата среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай по самодейността „ 16+1 “, откриването на първия по рода си „ 16+1 Логистичен хъб и Павилион “ в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ – Пловдив. Именно в ТИЗ следва да започва първият взаимен офис на Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association и „ 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули ” – България, заяви новината Йовка Янева от Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от ЦИЕ. Така действително ще имаме първата онлайн платформа Китай – ЦИЕ.

Проектът Момчиловци е основа за развиване на туристическите връзки сред нашите две страни, посочи в своето изявление Иван Тодоров, ръководител на УС на „ Български център за развиване, вложения и туризъм с Китай “. Яна Перпериева, търговски шеф на Уолтопия Китай показва триумфите на Уолтопия в развиването на дейната развлекателна промишленост в Китай.

След пленарната сесия участниците във форума се любуваха на презентации на бойни изкуства в стиловете Багуа Джан, Син И Цюен, Нан Цюен, Тай Дзи Цюен, осъществявания на китайски танци от студенти от Университет „ Св.св. Кирил и Методий “, Велико Търново. Специално присъединяване имаха децата от детска градина „ Лястовичка “, Варна, които изучаваха китайски език през годината.

Участниците бяха извънредно дейни по време на панелните полемики в региона на туризма, дигитализацията и образованието. Проф.д-р Стоян Маринов модерира полемиката във връзка с моделите за развиване на туристически клъстери в световния свят. Интересни образци за опциите на дигитализацията в разнообразни области бяха показани от доц.д-р Андроника Мартонова, Българска академия на науките – Институт за проучване на изкуствата, инж. Веселин Василев от РТМ Аутомейшън и Слав Панайотов от Whiteboard Elephant Studio. Сесията беше модерирана от доц.д-р Георги Ангелов, ТУ-София и ръководител на Управителния съвет на Клъстер Микроелектроника и индустриални електронни системи.

Оживена полемика породи тематиката за творчеството и колаборацията в клъстерни мрежи, модерирана от Геновева Христова-Мъри, ръководител на Асоциацията на бизнес клъстерите. Коментираха се проблемите и провокациите пред съдействието сред компаниите и организациите, изключително в конкурентни обстановки. Представители на Висшето учебно заведение по мениджмънт презентираха своите визии за промотирането на гр. Варна като просветителна дестинация за китайските студенти. Дискусиите по тематиките продължиха в стеснен кръг на 19 май.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР