България играе важна роля за развитието на партньорството между страните-членки

...
България играе важна роля за развитието на партньорството между страните-членки
Коментари Харесай

България играе важна роля за партньорството между страните-членки на ОЧИС в областта на туризма

България играе значима роля за развиването на партньорството сред страните-членки на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) в региона на туризма. Това бе общото мнение, което показаха по време на срещата си ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила и генералният секретар на организацията Майкъл Христидис.

Гостът е в България за присъединяване в неофициалната среща на министрите на туризма на държавите-членки на Европейски Съюз, която се открива на следващия ден в София. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание акцентира, че измежду целите на България е развиването на съдействието със страните от Черноморския район. Цвета Караянчева означи смисъла на ОЧИС за задълбочаване и разширение на взаимоотношението сред нашите страни в разнообразни области и изрази вяра България да способства за това като координатор на работна група "Сътрудничество в туризма ".

Генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие Майкъл Христидис уточни, че организацията отдава огромно значение на партньорството сред нейните страни-членки в региона на туризма. За последните година и половина, в които България координира работната група в този бранш, беше свършена доста работа и се надяваме напъните ни да доведат до създаване на групов туристически имидж на Черноморския район, означи той.

Майкъл Христидис акцентира, че доста неща сплотяват държавите-членки на организацията и измежду тях са културата, виното, кухнята и традициите. ОЧИС възнамерява да направи портал с винена карта на страните от организацията, на който ще бъде поместена информацията за традициите и спецификите на този бранш в другите страни, посочи той.

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е късмет за България да покаже своите изключителни естествени дадености, богатото си културно-историческо завещание и традициите си, уточни Цвета Караянчева. По думите й красноречиво доказателство за това е увеличението на броя на туристите в последните години.

На срещата министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила означи, че в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се планува да бъде проведена среща на министрите на туризма на страните-членки на ОЧИС през юни във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР