България и Румъния трябва да влязат в Шенген по всички

...
България и Румъния трябва да влязат в Шенген по всички
Коментари Харесай

Станишев: Трябва да влезем в Шенген по всички граници сега

България и Румъния би трябвало да влязат в Шенген по всички граници в този момент. Това съобщи Сергей Станишев пред Нова телевизия.
Председателят на ПЕС разяснява отчета, който беше направен от него и утвърден в европейския парламент с голямо болшинство. В него се приканва България и Румъния да бъдат признати в Шенген.
„ Много своевременен е този отчет. В момента се прокрадва една теза, че ще ни одобряват идната година по въздух и море, а в несигурно бъдеще и по суша. Това е неприемливо”, съобщи Станишев.
Според него сходно нещо би „ затвърдило двойния стандарт”.
„ Членството в Шенген има ясни критерии, които България е изпълнила през 2011 година Оттогава сме очевидци на двоен стандарт и неравноправно отнасяне на България. Това е неприемливо. Най-важното за страната ни е влизането в Шенген по суша – да няма надзор, когато българските тирове пътуват от и към Гърция и Румъния. Страните ни би трябвало да влязат по всички граници сега”, съобщи Станишев.
„ Приемаме ли като страна да ползват към нас двоен стандарт? Ако го приемем, ще го ползват към нас и по други теми”, съобщи Станишев.
Според него идната година е решаваща за ориста на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР