България и Румъния ще строят Дунав мост 3 с европейски

...
България и Румъния ще строят Дунав мост 3 с европейски
Коментари Харесай

Дунав мост – 3 ще се строи с европейски пари, ще има и четвърти мост

България и Румъния ще строят Дунав мост 3 с европейски пари. На Дунав ще има и четвърти мост - сред Никопол и Турну Мъгуреле. Това стана ясно по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Румъния.

„ Мостът на Русе би трябвало да се ремонтира главно. Двете страни ще положат старания “, съобщи министър председателят Борисов след срещата в Букурещ. Той акцентира, че двете страни „ имат огромен прогрес ” при реализирането на транспортните и енергийни планове и това е въпрос на месеци.

Премиерът на България съобщи, че транспортните връзки при Свищов и Никопол би трябвало да се осъществят посредством публично-частно партньорство. Той добави, че се работи интензивно за газовата съгласуваност с Гърция и Румъния. „ През юни ще създадем първа копка на интерконектора с Гърция, а интерконекторът с Румъния би трябвало да бъде оголемен “, съобщи Борисов, представен от БГНЕС.

Премиерът счита, че към огромните инфраструктурни планове не би трябвало да изключват и страни, като Северна Македония, които не са поканени на четиристранната среща сред България, Румъния, Гърция и Сърбия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР