България и Румъния бяха вкарани в нещо като полу-Шенген, защото

...
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Съпротивата за приема на България в Шенген не идва от Австрия и Холандия

„ България и Румъния бяха вкарани в нещо като полу-Шенген, тъй като имаше упорита опозиция. Тя не е от Австрия и Холандия, както доста хора считат. Австрия и Холандия играеха ролята на принадлежности, посредством които огромни сили вътре в Европейски Съюз в действителност блокираха това влизане “.

С тези думи геополитическият анализатор проф. Иво Христов разяснява пред „ БНР “ решението двете балкански страни да бъдат признати в Шенген през месец март, само че единствено по въздух и море

По думите му България и Румъния не дават отговор на доста условия , с цел да бъдат признати в пространството без граничен надзор , само че същото важи и за доста от по-старите или относително новоприети страни-членки на Европейския съюз.

Според проф. Иво Христов се търси вътрешнополитически въпроси да получат своето външнополитическо изражение посредством „ момчетата за пердах “ в лицето на България и Румъния “.

Специалистът изрази мнение, че вътрешнополитически въпроси в България и Румъния се пробват да получат външнополитическо изражение посредством проблемите при граничния пропуск на товари и пасажери. Той уточни, че съществуват огромни стопански ползи , които също са блокирали влизането на страната ни в Шенген. 

Той подсети, че решението допускането на България по въздух и море има агитационен темперамент и по никакъв метод удовлетворява нито българските превозвачи, нито българските туристи. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР