България и Полша ще защитават заедно миннодобивната си промишленост пред

...
България и Полша ще защитават заедно миннодобивната си промишленост пред
Коментари Харесай

България и Полша заедно бранят миннодобивната си индустрия пред ЕС

България и Полша ще пазят дружно миннодобивната си индустрия пред Брюксел . Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов след диалозите с сътрудника си от Полша Беата Шидло. Целта на двете страни е да удължат оптимално живота на топлоелектрическите централи, захранвани с въглища .

 Нова евродиректива затваря три ТЕЦ-а от
Нова евродиректива затваря три ТЕЦ-а от " Марица-изток "

Директивата е за най-хубави налични практики за огромните горивни съоръжения

Премиерът посочи, че е заречен този диалог на полския си сътрудник още по време на срещата му с представители на синдикати и миньори в Стара Загора.
" И България и Полша сме за спазването на всички екологични правила , имайки поради нашата взаимозависимост на енергетиката от въглищата и от добива оптимално да се опитаме да удължим живота на топлоелектрическите централи и минодобивната индустрия, за което благодаря, че колежката се съгласи да работим дружно пред Европейска комисия и в Европейски Съюз ".

Двамата министър председатели са разговаряли за бъдещето на Европейски Съюз , за присъединяване на двете страни в НАТО, както и за посланията по време на българското председателство на Европейски Съюз и разширението на съюза в посока Западните Балкани.

Полският министър председател Беата Шидло не скри, че Полша има огромни очаквания към това председателство . По думите й Полша и България са страни, които считат, че единността е в основата на развиване на Европейски Съюз.

 Ще плащаме 1 милиарда лв. годишно за импорт на ток, в случай че одобряват евродиректива
Ще плащаме 1 милиарда лв. годишно за импорт на ток, в случай че одобряват евродиректива

Отпадането на мощности на ТЕЦ-овете ще докара до редуциране на 33 хиляди заети

Полският министър председател похвали страната ни за защитата на външните европейски граници и посочи, че фактически тези отговорности, които са наложени на България се извършват. По думите й Полша е отворена за съдействие и следващо разширение на Европейски Съюз.

" Политиката към Западните Балкани би трябвало да бъде амбициозна и доста отворена ", настоя Шилдо. По отношение на разширението на Западните Балкани министър председателят Борисов посочи , че младежите ще отидат в посока Западна Европа , в случай че нямат поддръжката и вероятността.

Заедност, непоклатимост, разговор, взаимни взаимни отстъпки и стимулирано увещание на сътрудниците в Европейския съвет , че би трябвало да дадем вероятност на Балканите, най-много за хората, които работят там, за младежите.

 Екоминистърът чака дерогации по новата евродиректива за ТЕЦ-овете
Екоминистърът чака дерогации по новата евродиректива за ТЕЦ-овете

Кола без катализатор да не може да има първа регистрация, желае екоминистърът

" В противоположен случай всичко това още веднъж ще бъде изнесено към посока там, където са по-високи заплатите и неравенството и разликите ще станат по-големи. Рецептата за това нещо е присъединение, съгласуваност, туризъм, просвета, бизнес. Всички тези стратегии, по които и ние с Полша сме минали по този път . И е забележима разликата в нашите страни след присъединението в Европейски Съюз ", акцентира Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР