България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване

...
България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване
Коментари Харесай

Партнираме със Саудитска Арабия в насърчаването на инвестициите

България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за поощряване на вложенията сред двете страни. Това бе очебийно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и Халид Бин Камал Факих, дипломат на арабската страна у нас.

По време на полемиката двете страни обсъдиха  бъдещо споразумение за поощряване и взаимна отбрана на вложенията, което ще сътвори база за привличане на повече саудитски вложения у нас.
-->
Търговско-икономическите връзки сред двете страни имат обичайно добър темперамент като България отдава значимо значение на опциите за тяхното развиване. „ Нашата страна желае да развива интензивно икономическите си връзки с Кралство Саудитска Арабия “, акцентира министър Никола Стоянов и показа сфери, в които български компании имат капацитет да усилят експорта си към арабската страна. 

В рамките на срещата Стоянов и Халид Бин Камал Факих разговаряха за организирането на идната българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо съдействие, както и за активизиране на контактите на фирмено ниво, организиране  на бизнес делегации и присъединяване в панаири и изложби в двете страни.

Министър Стоянов поздрави Халид Бин Камал Факих за кандидатурата за семейството на Рияд на международното ревю Експо 2030 и пожела триумф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР