България и Хърватия споделят общи ценности, свързани с мира и

...
България и Хърватия споделят общи ценности, свързани с мира и
Коментари Харесай

Министър Тагарев проведе среща с посланика на Хърватия у нас

България и Хърватия споделят общи полезности, свързани с мира и сигурността в района, защитата и просперитета на жителите на двете страни. Около това се сплотиха на среща през днешния ден, 19 юли, министърът на защитата и изключителният и пълномощен дипломат на Република Хърватия у нас Н. Пр. Ясна Огняновац.

По време на диалозите двамата подчертаха отличното равнище на съдействие в региона на защитата и разясниха вероятностите за неговото надграждане. Обсъдени бяха въпроси от настоящия дневен ред на сигурността в района, Европейския съюз и НАТО, както и взетите решения от Срещата на върха във Вилнюс. Дискусиите засегнаха и провокациите, пред които сме изправени в резултат на войната в Украйна, като беше подчертана значимостта на единството и съдействието сред страните-членки на Алианса в този основен миг. 

Сред главните обсъждани тематики бяха продължаването и развиването на стратегическия разговор, взаимните учения и тренировки на въоръжените сили на България и Хърватия и опциите за взаимоотношение и продан на обучаеми и преподаватели от висшите военни образователни заведения на двете страни. Министър Тагарев и Н. Пр. Огняновац разискаха и опциите за отбранително-индустриално съдействие.

На срещата участваха съветникът на министъра на защитата Радостин Илиев и началникът на отдел „ Двустранно и районно съдействие “ Даниела Григорова, оповестиха от пресцентъра на МО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР