България Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно насилие

...
България Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно насилие
Коментари Харесай

Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно насилие и безработна

България Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно принуждение и безработна Дарителска самодейност събира средства, с цел да поддържа потърпевши дами 12 юни 2020, 09:36  Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи
Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи
 Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни лишават ли книжките
Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни лишават ли книжките
 Проф. Рачев сподели докога ще продължи динамичното време
Проф. Рачев сподели докога ще продължи динамичното време
 Опасна обстановка: Мъж вози дете на скутер на Околовръстното
Опасна обстановка: Мъж вози дете на скутер на Околовръстното
 Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан
Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан
 Облачно и дъждовно през днешния ден, по кое време ще спрат преваляванията
Облачно и дъждовно през днешния ден, по кое време ще спрат преваляванията
 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света
93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света
 Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната
Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната

омашното принуждение закупи по-големи мащаби по време на пандемията. От началото на изключителното състояние се регистрира растеж на сигналите за физическо и психическо посягане в домашни условия.

Пред NOVA жертва на домашно принуждение описа тъжната си история:

"Бях омъжена от 15 години. След първите 3 години брачният партньор ми стартира да демонстрира принуждение върху мен. Алкохолът вършеше със свадите и с насилието всеки ден. Изпитвах огромен позор, само че то към този момент не може да се търпи, то става всекидневие. Просто си казваш край, би трябвало да сложа край, да трансформира живота си ", споделя дамата пред малкия екран.

Тя не желае повече рози. Не желае и извинения. Иска единствено успокоение.

"Имам 2 деца. Многократно съм правила опити да избягам от него. Но все се връщах, нямах сили. Един ден към този момент преля чашата и взех решение да подхваща крайни ограничения ", споделя тя.

Преди две години дамата се осмелява да потърси помощ. Следва не по-малко сложна борба – мъжът е изведен от жилището принудително, а тя стартира дело против него. В началото има чувството, че няма да може да изкара борбата до края. Но две години по-късно към този момент може да каже, че всичко е завършило.

И макар че от края на делото е предходна една година, тя към момента търси психическа помощ от експертите на Сдружението в Търговище.

Днес тази жена се изправя пред нова компликация – безработица поради COVID-19. А в нейния случай това е решаващо. Разполага с едно обезщетение за безработица и дребна прехрана от бащата за двете й деца.

Днес работодателите редуцират, не наемат. И освен тази жена е в тежка финансова обстановка.

Миналата седмица "Асоциация Ная " започва дарителска акция за жертви на принуждение в област Търговище. Средногодишно при тях идват 120 дами единствено от покрайнината.

Това са дами, които към този момент са съумели да стигнат до избран стадий в битката с насилието. Те са още по-уязвими от другите хора, които са останали също без работа поради пандемията. Защото още преди нея са в сложен интервал и се пробват да изплуват във всеки смисъл на думата.

Пандемията се оказва просто поредна вълна, която ги връхлита. За да не се удавят, финансовата непоклатимост е решителен фактор. Това е единственият късмет да скъсат зависимостта си от насилниците.

Асоциацията си слага за цел да събере 5 000 евро в помощ на тези дами, с цел да могат да отгледат деца си сами. Ако съумеят да съберат тази сума, упованията са дамите да бъдат подкрепени за интервал сред 3 и 5 месеца.

А към тези, които в този момент гледат и се двоумят дали да кажат на някого за това, което става всяка вечер у дома, тази жена желае да им каже, че ги схваща. Но желае да ги посъветва:

"Да не си губят време със това да мислят, че мъжете им ще се поправят и те като им простят, като се върнат отново при тях, че ще бъде по- прекрасен животът. Не, няма да бъде по-хубав. Ще става по-зле. Колкото по-рано намерят сили в себе си, по-бързо да с избавят от един подобен принудител, толкоз по-добре за тях ", поучава тя.

Инициативата набира съидейници в платформата Helpkarma, където всеки може да подари средства ТУК.

По тематиката  Бившият на Дж. Роулинг: Плясках я, не съм я бил Бившият на Дж. Роулинг: Плясках я, не съм я бил  Тези българки се нуждаят от помощта ни Тези българки се нуждаят от помощта ни  Осъдиха възпитаник от Варна, умъртвил татко си, с цел да отбрани себе си и майка си Осъдиха възпитаник от Варна, умъртвил татко си, с цел да отбрани себе си и майка си  Оставиха в ареста мъжа, умъртвил брачната половинка си в Слънчев бряг Оставиха в ареста мъжа, умъртвил брачната половинка си в Слънчев бряг
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: домашно принуждение .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Топлофикация връща близо 31 млн. лева на клиентите си  1 Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв.  1 До 20 заплати обезщетение при овакантяване на Министерство на вътрешните работи  1 Принудиха компании да платят 2,5 млн. лв. забавени заплати --> Пaрите ни  Топлофикация връща близо 31 млн. лева на клиентите си Топлофикация връща близо 31 млн. лева на клиентите си  Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв. Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв.  До 20 заплати обезщетение при овакантяване на Министерство на вътрешните работи До 20 заплати обезщетение при овакантяване на Министерство на вътрешните работи  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  <br> " />
" Руските невидими армии " - кои са те?
 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство Последни  <p>Къде в <strong>България</strong> да се <strong>отбием</strong> това <strong>лято</strong></p> Къде в България да се отбием това лято  Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи  " Туитър " блокира хиляди сметки от Китай, Русия и Турция  Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно принуждение и безработна Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно...  Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат...  Притеснение и стерилизация след случай на COVID-19 в къмпинг у нас Притеснение и стерилизация след случай на COVID-19 в...  Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни лишават ли книжките Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни...  Джоан Роулинг Бившият на Дж. Роулинг: Плясках я, не съм я бил  Проф. Рачев сподели докога ще продължи динамичното време Проф. Рачев сподели докога ще продължи динамичното време  Опасна обстановка: Мъж вози дете на скутер на Околовръстното Опасна обстановка: Мъж вози дете на скутер на...  Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан  Организация на обединените нации: Да спрем употребата на деца Организация на обединените нации: Да спрем употребата на деца  Sony PlayStation 5 Sony PlayStation 5 е ориентирана към бъдещето  Lilium Jet На 5 години от летящия автомобил на Lilium  Бонбони с български пробиотик и розово масло Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света  Облачно и дъждовно през днешния ден, по кое време ще спрат преваляванията Облачно и дъждовно през днешния ден, по кое време ще спрат преваляванията  93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и...  Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното  Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени  Проф. Тодор Кантарджиев Кантарджиев за ковид-19: Да чакаме топлото време и... Всичко от през днешния ден Виц на деня Грипна почивка. Няма кой да гледа детето. Връчват го на татко му и като чува, че ще върви с тате на работа, момченцето блества като… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Отново растеж на инфектираните с ковид в България Отново растеж на инфектираните с ковид в България  Цветомир Найденов разкри депутата зад монопола на Божков  Гърция е подготвена на военни дейности против Турция Гърция е подготвена на военни дейности против Турция  Защо Индия и Китай струпват войска на границата си Защо Индия и Китай струпват войска на границата си  " Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам " Водещи вести  Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани  Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното  Lilium Jet На 5 години от летящия автомобил на Lilium  Sony PlayStation 5 Sony PlayStation 5 е ориентирана към бъдещето  " Туитър " блокира хиляди сметки от Китай, Русия и Турция Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР