България е засилила бдителността си по отношения на риска от

...
България е засилила бдителността си по отношения на риска от
Коментари Харесай

Тагарев: Засилили сме бдителността за терористични атаки у нас

България е засилила бдителността си по връзки на риска от терористични офанзиви поради спора сред „ Хамас ” и Израел. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

„ Към момента няма такива индикации в нашата страна ”, акцентира той. По думите на военния министър нито НАТО, нито България възнамерява да вземе страна в спора в Близкия изток.

Тагарев още веднъж открои дейностите на Русия като максимален риск за страната ни и Евро-атлантическия район. Той не скри, че Киев още веднъж е изискал помощ от София.

„ Нашите благоприятни условия от тази позиция са лимитирани. Търсим разновидности. Основно нашата помощ е с муниции – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което създава промишлеността ни ”, уточни в ефира на Нова отрасловият министър.

Тодор Тагарев съобщи, че страната ни няма нови системи за противовъздушна защита, които да даде на Украйна, само че, в случай че се отдаде опция, би помогнала със старите си.

На този стадий министърът на защитата не възнамерява да подаде оставка, само че акцентира, че това не е невероятно. По думите му водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е отправил рецензия към работата му въз основа на изкривена информация, достигнала до него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР