България е страната с най-слаба консумация на природен газ в

...
България е страната с най-слаба консумация на природен газ в
Коментари Харесай

Стойнев: Два танкера втечнен газ на месец стигат за цяла България

България е страната с най-слаба консумация на природен газ в Европейски Съюз и количеството, което е належащо е доста малко спрямо по-развитите стопански системи.

Около два танкера втечнен природен газ са нужни на България, ако не получаваме друг, за да заместим спрените доставки от " Газпром. Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев пред Нова телевизия в коментар на оповестената от премиера Кирил Петков доставка на американски втечнен газ.

Истинската диверсификация я имаме обаче благодарение на договора за 1 милиарда куб. м на година от Азербайджан, добави той.

Нека видим каква ще е крайната цена на американския газ, защото когато приказваме за кораби има много незнайни, показа още депутатът от Българска социалистическа партия.

Когато има дългогодишен договор на " Булгаргаз " с американстски доставчици естествено, че ще имаме по-ниска цена, решителен бе Стойнев. Той значи, че няма решение на държавното ръководство за скъсване на всевъзможни разговори с " Газпром " за приближаващ договор, въпреки че руската компания едностранно завърши доставките. Според него с втечнения и азерския газ доставките на руски ще дадат същинска диверсификация на България.

Проблемът е, че Европейски Съюз се бави да договаря общи доставки. Политиката на държавното ръководство е вярна, единствено че не трябваше по този метод ненадейно да се реже руския газ, добави депутатът от Българска социалистическа партия. След което обаче разгласи, че единствената предвидимост то доставките давал дългогодишен договор за руски газ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР