България е сред страните в Европейския съюз, където масово населението

...
България е сред страните в Европейския съюз, където масово населението
Коментари Харесай

Колко хора у нас живеят под наем?

България е измежду страните в Европейския съюз, където всеобщо популацията живее в лични жилища. Логично страната ни се подрежда в челото когато приказваме за най-нисък дял от хората, които живеят в жилища чартърен.

84.3% от популацията на България живее в семейства, които имат парцела, който населяват, сочат данните на европейската статистическа работа Евростат, настоящи към края на 2020 година. Това отрежда на страната ни седмо място в Европейски Съюз, като водач по лични жилища е Румъния (96%). В челото се подреждат още Словакия (92%), Унгария и Хърватия (по 91%).
Обезценяването на парите подвига покупко-продажбите с парцели
Очакваното обезценяване на парите ще стимулира от ден на ден хора да влагат средства в недвижими парцели с цел да запазят спестяванията си или...
Прочети повече
На дъното по това отношение е Германия, където едвам 50.4% от популацията живее в личен парцел. Това е под междинното равнище за Европейския съюз, където 70% от популацията има жилището си. Страните, намиращи се под междинното ниво за Европейски Съюз са още Австрия (55.3%), Дания (59.3%), Франция (64%), Швеция (64.5%), Люксембург )68.4%), Кипър (68.6%) и Нидерландия (69.1%).

Интересно е да се означи, че макар придвижванията на пазара на жилища през годините, делът на хората, живеещи в личен парцел в България не се трансформира доста с времето. За съпоставяне, през 2007 година 87.6% от популацията у нас е обитавало лично жилище, по отношение на 84.3% към края на 2020 година.
Под наем в България
15.7% от популацията на България живее чартърен, сочат данните на Евростат. Това се равнява на към 100 000 души, в случай че приемем, че популацията на страната ни към края на 2020 година възлиза на към 7 млн. души. България още веднъж се подрежда на 7-ма позиция в Европейски Съюз по най-нисък дял на хората, живеещи чартърен.

Лидер разумно е Румъния (3.9%), следвана от Словакия (7.7%), Хърватия и Унгария (по 8.7%). Средното равнище за Европейски Съюз е 30%, като страната, където най-масово се живее чартърен е Германия (49.6%), следвана от Австрия (44.7%) и Дания (40.7%).
Въпреки рецесията от ден на ден хора купуват парцели
Въпреки рецесията от ден на ден хора у нас влагат в недвижи парцели. Сделките с парцели в България нарастват с близо 19% на годишна база пре...
Прочети повече
От 2007 година насам, делът на хората, живеещи чартърен у нас, записва леко покачване. За съпоставяне, в годината, в която България става член на Европейски Съюз, 12.4% от популацията населява парцели чартърен, по отношение на 15.7% към края на 2020 година.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР