България е показала, че може да използва дипломацията по най-добър

...
България е показала, че може да използва дипломацията по най-добър
Коментари Харесай

Денков: Шенген не е самоцел, а начин българските граждани да се чувстват наравно европейци

България е посочила, че може да употребява дипломацията по най-хубав метод. Това съобщи министър-председателят Николай Денков по време на Годишната конференция на заместник-председателя и министър на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Денков очерта, че измежду главните цели е развиването на българската стопанска система. Той сподели, че би трябвало да бъдат развивани промишлеността, производството, аграрният бранш. По думите му единствено посредством повишението на равнищата на тези браншове могат да се покачат приходите на българите.

Според Денков България би трябвало да се стреми да реализира междинния европейски приход.

“Има едно “Но " обаче и то е, че повишението на междинни приход не е задоволително, с цел да може българите да се усещат щастливи. Трябва да преодолеем неравенството, тъй като то не подхожда със приблизително европейските равнища ", съобщи министър председателят.

“Няма по какъв начин да решим най-големият проблем на България през днешния ден - демографската рецесия, в случай че не решим казуса със приходите ", безапелационен бе той.

“За да можем да развием стопанската система би трябвало да технологиите и да повишил вложенията ", съобщи той.

Премиерът бе безапелационен, че страната ни има доста положителни достижения в IT бранша, което съгласно него би било основно за развиването на стопанската система. Той сподели, че това би могло да се имплементира в аграрния бранш.

Според него дигитализацията на администрацията ще увеличи качеството на институциите и утвърждението им от жителите.

“Промените в правосъдната система не е единствено цел. Хората би трябвало да усещат, че правораздаването е заслужено. Този, който нарушава закона, ще бъде наказван бързо, дейно и заслужено ", сподели още Денков.

Министър-председателят очерта какъв брой са значими вложенията в бранш “Сигурност ". Той сподели, че са нужни голям брой вложения в областта на защитата, само че и в повишението на качеството на незабавната помощ при бедствия и повреди.

“Шенген не е самоцел, а метод българските жители да се усещат наедно европейци, да знаят, че в България могат да живеят както в Нидерландия и Германия. Приемането ни в Шенген ще помогне на българския бизнес ", съобщи Денков.

“Еврозоната ще понижи разноските за бизнеса, ще понижи лихвите по заемите, които употребяват вложителите ", сподели още той.

Той акцентира и какъв брой значимо е за страната ни да се причисли към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и да стане безусловно пълноправен член на всички европейски структури.

“Ние можем и би трябвало да създадем доста повече, с цел да подсигурим нашата национална сигурност. Всичко, което вършим в интернационалните връзки, има една цел и тя е да защитим България ", безапелационен бе Денков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР