България е най-безопасната за шофиране балканска страна-членка на Европейския съюз.

...
България е най-безопасната за шофиране балканска страна-членка на Европейския съюз.
Коментари Харесай

Изненадващо, България сред най-безопасните за шофиране членки на ЕС

България е най-безопасната за шофиране балканска страна-членка на Европейския съюз. Това демонстрират данните от годишния отчет на Европейската комисия за пътните произшествия, съобщи БГНЕС. В тази ранглиста, включваща 28 страни-членки на Европейски Съюз, България и Гърция си поделят 7 и 8 място с 10,5 пътни случая на 10 000 души. По този индикатор страната ни изпреварва всички балкански страни-членки на Европейски Съюз, където шофирането се оказва, че е надалеч по-рисковано.

Румъния е на 15 място с 15,8 ПТП на 10 000 души, Хърватия – 21 с 25,5 ПТП на 10 000 души, като най-зле се показва Словения, която е 25 с 31,4 ПТП на 10 000 души. В Австрия заплахата да попаднете в автомобилна злополука е 9 пъти по-голяма, в сравнение с в Дания. В Австрия на 10 хиляди поданици се падат 44 пътнотранспортни катастрофи, а в Дания – единствено 5, което я трансформира в най-безопасната страна за шофиране в Европейския съюз, отбелязва „ Дейли Мейл “.

Оказва се, че пътуването в Германия и Белгия също крие опасности, там индикаторите надлежно са 37 и 35 ПТП на 10 хиляди поданици. С малко по-добри данни могат да се похвалят Словения, Португалия, Малта и Италия, където количеството на пътните произшествия е към 30 на 10 хиляди. Англия е на 19 място в класацията с 22 нещастни случая на 10 000.

Най-безопасните страни за шофиране, с изключение на Дания, са Кипър /7,5 ПТП на 10 хиляди жители/ и Финландия /8,5/. За да се понижат рисковете от произшествия, специалистите поучават по-добре да се изучат разпоредбите за пътно придвижване и да се минимизира въздействието на отвличащите фактори на пътя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР