България е на второ място по ръст на заплатите в

...
България е на второ място по ръст на заплатите в
Коментари Харесай

Само Румъния ни бие по ръст на заплати

България е на второ място по растеж на заплатите в Евросъюза, като преди нас е единствено Румъния. Разходите за труд в България нарастват с 12,9 % през първите три месеца на годината, по отношение на същия интервал на 2018 година, демонстрират данните на Европейската статистическа работа. Заплатите се повишават с 12,7 %, а другите разноски, които включват осигуровките - с 13,8 %. Това е вторият най-бърз ритъм на напредък в Европейския съюз.

Разходите забързват увеличението си. Година по-рано растежът бе 9%, а през четвъртото тримесечие даже се забави до 6,8 %.

Страната ни е изпреварена единствено от северната ни съседка Румъния. Там общите разноски на труд на работодателите нарастват с 16,3 % по отношение на предходната година, а заплатите - с 16,4 %.

Общо в целия Европейски съюз общите разноски порастват с 2,6 %, а заплатите - с 2,7 %. В страните от еврозоната растежът е малко по-нисък - 2,4 % на общите разноски и 2,5 % на заплатите.

През първите три месеца на годината има единствено една страна, в която общите разноски за работодателите понижават. Това е Гърция, която записва спад от 0,2 %. В южната ни съседка заплатите се усилват минимално с 0,3 %, само че рубрика " други " понижава с 1,8 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР