България е на едно от последните места в Европейския съюз

...
България е на едно от последните места в Европейския съюз
Коментари Харесай

България е на последните места в Европейския съюз по работещи в сферата на културата

България е на едно от последните места в Европейския съюз по работещи в областта на културата. Това демонстрират данните от проучване на Евростат. Статистическата организация е изследвала интервала сред 2011 година и 2016 година За тези пет години работещите в областта на културата са се нараснали със 7%, което се равнява на 550 хиляди нови работни места.

Малко повече от 84 хиляди души в България се занимават с сходна активност. Те съставляват 2.8% от всички работещи в страната, като по този индикатор само Словакия и Румъния изпреварват България. Там надлежно 2.5 на 100 и 1.6% от работещите са се насочили към сферата на културата.

От 2011 до 2016 година България е съумяла да усили с близо 10 хиляди души работещите в тази област. Въпреки това страната е на последните места през целия интервал.

Най-голям дял на заетите в областта на културата има в Естония – 5.3%. Балтийската страна е следвана от Люксембург, Швеция и Финландия.

Близо 8.4 млн. души в Европейски Съюз работят в региона на културата. Най-много като брой са те в Германия – 1.65 млн. души. Във Англия те са съвсем 1.5 млн.

Почти 2 милиона от заетите са художници и писатели. От тях съвсем половината са независимо заети. Почти 60% от хората, работещи в региона на културата в Европейски Съюз, имат висше обучение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР