България е на 72-ро място в света според тазгодишния Индекс

...
България е на 72-ро място в света според тазгодишния Индекс
Коментари Харесай

България в дъното по толерантност на Балканите

България е на 72-ро място в света съгласно тазгодишния Индекс за приобщаване за 2019 година на " Othering & Belonging Institute ", оповестява Нова телевизия. Той е направен измежду 132 страни в света.

Холандия е най-толерантната страна в света, съгласно отчета, изготвян всяка година от Калифорнийския университет.

Холандия е следвана от Швеция, Норвегия, Португалия, Ирландия, Англия, Канада, Финландия, Люксембург и Дания. На върха са още Германия, Австрия, Белгия и Австралия.

От страните в балканския район Хърватия е на най-предното 13-то място. Следват я Албания (18), Словения (30), Сърбия (40), Босна и Херцеговина (45), България (72), Северна Македония е на 80-то място, а Черна гора на 81-во място.

Най-слабо приобщаващите страни в света са Йемен, Ирак, Судан, Мароко и Руанда.

Индексът за приобщаване е обстоен отчет за положението на приемливост в международен мащаб. Основните параметри, които се правят оценка, са толерантността на жителите във връзка с пол, увреждане, раса, етническа и религиозна принадлежност и други области.

" Индексът оказва помощ да се види освен по какъв начин страните се развиват в връзките си една към друга, само че и по какъв начин се оправят във времето ", споделя съавторът на Индекса Самир Гамбир. " Индия, да вземем за пример, се е намалила в нашата ранглиста от 2016 година, евентуално частично заради влошаващото се религиозно доближаване, засилената дискриминация, учредена на пола, и намаляващото политическо посланичество на малцинствените общности. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР