България е Мунчо. Т.е. селският идиот на Европа. България е

...
България е Мунчо. Т.е. селският идиот на Европа. България е
Коментари Харесай

България на Румен Радев е селският идиот на Европа

България е Мунчо. Т.е. селският глупак на Европа. България е първенец по пропуснати благоприятни условия. И днешният ден ни донесе следващата от тях.

Европейският съюз утвърди следващия транш от военна помощ за Украйна на стойност 490 милиона евро. С него парите, с които Европейски Съюз до момента е подкрепил украинската защита против съветската експанзия станаха общо 3,1 милиарда евро.

Това не са парѝ, които Брюксел праща на Киев в плик или с банков превод. Тези парѝ,  ще " платят на страните членки за дарените оръжия " от тях на Украйна.

Тоест, който е дарил, получава парѝ да си купи ново. България за следващ път не е сред тези страни. Водена от поредност служебни държавни управления на явно проруския си президент, тя решѝ да не се " замесва " и по тази причина, когато неизбежно пристигна денят на превъоръжаването, най-бедните данъкоплатци в Европейски Съюз, българите, ще би трябвало да бръкнат в своите плитки джобове, вместо да получат средства от евроепейския бюджет.

И като допълнение - да подсмърчат, когато помагалите в точния момент, т.е. същинските другари (които в потребност се познават) си разпределят договорите за следвоенно възобновяване на Украйна.

" Предоставянето на въоръжение от българската войска за Украйна сега, без да са въведени нови мостри като заменяне, ще задълбочи недостига от качества за дълъг интервал от време и то в условия на влошаваща се среда за сигурност. Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна, незабавно ще получим натовско въоръжение, издава рискова доверчивост или тежка непросветеност ", сподели през днешния ден Радев.

Китайската дума за " рецесия " се състои от два йероглифа. Единият значи " заплаха ", а другият " опция ". България на Тодор Живков и на Румен Радев знае единствено първия " писмен знак " и му регира по един същи метод - като се снишава.

Първо мантрата беше " да не въвличаме " страната си във война. Макар Русия към този момент да ни беше оповестила за врагове поради членството ни в НАТО. 

Новата мантра е, че и да желаеме, нямаме какво да дадем, без да не загубим отбранителните си качества. Тя е на границата сред кретенизма и лъжата.

Кретенизъм е да се назовава " качества " това, което България има сега - под 100 годни танка и малко над 10 към момента летящи изтребителя. И е неистина, че нямаме какво да дадем. То нас, по този начин или другояче, не може да ни опази, само че за украинците през днешния ден, всеки танк, всеки бронентранспортьор, всеки снаряд или патрон са нещо и то - нещо, което се помни вечно.

Срещу дребното, само че обещано от сърце можем: (а) да си купим същински способности; (б) да спечелим същински другар в бъдеще в лицето на Украйна. Както към този момент направиха сравними с нашата страни като Чехия и Словакия да вземем за пример.

Лъжа е, че нямаме какво да дадем и по друга причина - публична загадка е солидният износ на български муниции за Полша и Румъния, както и това, че поляците и румънците не ходят с тях на лов. България е профилирана в производството на муниции още от времената на Варшавския контракт и тези производства не престават. 

Ако България през днешния ден не употребява времевия прозорец да се превъоръжи, напълно скоро ще би трябвало да " утилизира " сегашните си " качества " от руски железа, т.е. да ги нареже за вторични първични материали. А дружно с тях - да унищожи и милиони муниции, неотговарящи на стандартите на НАТО. И едните, и другите днес биха могли да бъдат потребни на Украйна.

За новото ще плащаме по най-високата цена. Заради политиката на Радев търговете няма да бъдат нито политически, нито като за другари, а като за дребни и слаби балкански тарикати или като за мунчовци, които все не могат да улучат вярната страна на войната и на историята въобще.

Освен, че е селски глупак, България на Румен Радев е и мирен глупак (също като Вазовия Мунчо). За разлика от други, чиято опозиция срещу ЕС е буйна и рискуват да изгубят доста от това, нашата е тиха и пасивна. Ние не се зъбим на Брюксел, нито желаеме друга Европа, като поляците и унгарците. С всяка Европа сме ОК, стига да дава парѝ, до момента в който ние тихичко само че настойчиво мучим в балканския си ъгъл: " Руссиян! Жа ма бий! ".  

П.П.: Демокрацията е публичен строй, при който ръководещите са огледало на избралите ги ръководени. Това е към негласуващите: Колкото повече позволявате само мунчовците да гласоподават (научиха се да го вършат и с машини), толкоз по-голяма е вероятността мунчовци да ви ръководят. 

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР