България е категоричен аутсайдер в процеса по ваксиниране в Европа.

...
България е категоричен аутсайдер в процеса по ваксиниране в Европа.
Коментари Харесай

Световни експерти обясниха защо България е аутсайдер по ваксинация в Европа

България е безапелационен новобранец в процеса по имунизиране в Европа. По последни данни малко над 30% от възрастното население у нас има нужната отбрана против COVID-19, съобщи .

33 530 - тъкмо толкоз италианци губят борбата с COVID-19. Италия е от европейските страни, които пандемията удари най-тежко. Днес 83% от възрастното население е имунизирано.

" Успяхме да убедим хората, че, в случай че са срещу имунизациите, значи се изправят против науката. А точно науката откри спасението против COVID-19 ", счита някогашният министър председател на Италия Матео Ренци.

Не единствено обаче науката убеждава Италия да се имунизира. Прави го политическата рецесия, провокирана от Матео Ренци. Бившият италиански министър председател е корав последовател на тактиката, с която имунизираните получават привилегии, а неимунизираните са принудени да съблюдават ограничавания.

" Година и половина Италия беше в непоколебим локдаун. Това се отрази зле на всички. Сега обаче предложихме избор на хората - в случай че се довериш на науката и се ваксинираш - продължаваш напред, в случай че не - живееш с ограничавания в локдаун. Това е нашата тактика и тя работи ", добави Ренци.

В България процентът на имунизираните е съвсем три пъти по-нисък от този в Италия. Експертна информация не липсва, само че тя не може да пребори опасенията на хората. Очевидно здравните управляващи не съумяват да убедят елементарния човек в преимуществата на науката. Затова на помощ идва ФБР.

" Хората няма да те послушат, когато убежденията в главите им се разграничават от това, което им казваш. Докато работех във ФБР, по време на едно дело в съда, трябваше да накарам едни мюсюлмани да дадат показания против други мюсюлмани. Беше ми ясно какво си мислят те. Според тях аз представлявах страна с тежки предубеждения към ислямските страни. Когато преговарях с тях, им споделих непосредствено: „ Хора, знам, че не харесвате ФБР. Ясно ми е, че съгласно вас Съединените щати не гледат добре на ислямските страни, най-малко през последните 200 години ”. Този метод отключи пътя към доверието тези хора. И в края на краищата те дадоха показания непринудено ", разяснява някогашният пратеник на ФБР Кристофър Вос.

Според него ключът към недоверчивите е искреността и емпатията. В разговора с хората държавниците би трябвало да приказват намерено, да признават и осъзнават недоверието на елементарния човек. Едва тогава идва ред на научните причини.
" Държавниците по дифолт ги е боязън от това да признаят на глас, че хората не им имат вяра. Истинската емпатия изисква храброст. Винаги, когато съм подхождал по този метод, хората от моя лагер са ме подлагали на критика: " Ама по какъв начин по този начин, за какво си на страната на съперника? ". А в действителност това е просто внимателен метод, с който желая да пробия стената на недоверието ”, добави Вос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР